Презентація збірки текстів для театру "Антологія 24": Сценічні читання

08.11.2022–09.11.2022
08.11.2022–09.11.2022
Музей мистецтв
Кропивницький, вул. В.Перспективна, 60

Parade-fest за підтримки European cultural foudation презентує в Кропивницькому збірку текстів для театру "Антологія 24", написаних після 24 лютого. Все, що було «до» втратило сенс. Говорити, дихати, робити театр стало тісно, важко. Але війна в тому числі за ідентичність та за цінності, за нашу свободу. Це стало фундаментом проєкту «Антологія24».

До збірки увійшли п’єси, есеї, щоденникові записи, польові нотатки, віршовані нариси, створені як досвідченими драматургами, так і авторами-початківцями. Відібрали їх відомі практики та теоретикині українського театру. Разом ці тексти складають мапу подій з 24 лютого і до дати дедлайну прийому робіт.

Поєднання сучасної, живої та актуальної драматургії з академічною сценою, це Велика Подія для українського театру. Тож відзначаємо її випуском друкованої книжки «Антологія24» та проведенням сценічних читань текстів зі збірки.

8 листопада 16.00 - Ренат Сєттаров "Музика війни", Музей мистецтв
(вул. Велика перспективна, 60). Режисер Євген Скрипник

Кажуть, за мить до смерті перед очима людини пробігає усе її життя. Наш герой, військовий із позивним Найк, сам невпинно біжить. Повз власне минуле, повз війну, повз живих та мертвих, реальність та марення. Куди він біжить і що на нього очікує, коли цей біг скінчиться? Це Найк і має з'ясувати. Джаст ду іт, Найку!

9 листопада 18.00 - Юлія Нечай "Турі-рурі", Кроп-хаб (вул. Преображенська, 2).
Режисер Євген Скрипник

Події п'єси розгортаються під час блокади Чернігова — від ранку 24 лютого і впродовж нескінченої доби, коли важко визначити, котра зараз година, день тижня, рік. В підвалі багатоквартирного будинку опиняються різні люди, які миттєво стають єдиним цілим у своєму прагненні жити. Кожен з них встигає пережити стільки неможливих раніше емоцій, раптово винайти у собі неочікувані якості, іноді — навіть здатність до подвигу.

Вхід вільний (за умови обов'язкової реєстрації)
https://forms.gle/oHaabuG7ky11FiXE7

До зустрічі!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!