Молодь Кіровоградщини запрошують до участі у школі екоактивізму

10.01.2023
10.01.2023

У листопаді цього року частина команди громадської організації «Нова Дружківка» евакуювалася у м. Кропівницький. Наразі організація продовжує працювати та розширює географію проєктів.

«Наразі ми працюємо на Кіровоградщині, аби допомогти місцевим активістам та ВПО сформувати екологічні спільноти, і таким чином інтегрувати людей, що вимушено покинули свої домівки, до місцевих екосіпльнот», – розповідає Сергій Пронкін, голова ГО “Нова Дружківка”.

Протягом наступних 5-ти місяців в Олександрійській та Знамʼянській громадах команда «Нової Дружківки» організовує школу екоактивізму та запрошує на навчання молодь віком від 14 до 20 років, яка зараз проживає на Кіровоградщині.

«Вкрай важливо вже зараз планувати, як ми будемо відбудовувати Україну після перемоги, і вже сьогодні необхідно починати вивчати сучасні екологічні підходи. Аби згодом максимально задіяти усі ресурси для збереження та відновлення нашої країни. Тому ми розпочинаємо залучати молодь до екоактивізму», – розповідає Ганна Павленко, керівниця проєкту «Школа екоактивізму».

На учасників та учасниць школи чекають цікаві тренінги та воркшопи, офлайн і онлайн заходи. Студенти та студентки школи дізнаються про відповідальне поводження з побутовими відходами, компостування органічних відходів, забруднення води та повітря. Зможуть зробити шопери з використаних банерів, опанують ігротехніки для вирішення соціальних завдань та інструменти локальної демократії для впливу на розвиток громад.

«Ми на практиці знаємо, як у громадах для вирішення конкретних задач не вистачає спеціалістів, часу та грошей. В таких випадках нерідко на допомогу приходять громадські активісти, які прагнуть зробити світ кращим. Саме тому в кожній громаді потрібні люди, які будуть знатися на екологічних питаннях, які зможуть допомогти місцевій владі, проконтролювати імплементацію або сформувати суспільний запит на сучасні екологічні рішення, а у деяких випадках, можливо, застосувати суспільний тиск», – коментує Ганна Павленко.

Реєстрація на навчання триває до 10 січня за посиланням.

Проєкт «Школа екоактивізму» виконується в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки Швеції.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!