1025 лет Крещения Руси: истоки, традиции, современность

14.10.2013
14.10.2013

На свято Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня о 14.00 у відділі краєзнавства ОУНБ ім. Д.І.Чижевського відбудеться презентація виставки «1025 лет Крещения Руси: истоки, традиции, современность».

Цей проект ініціює громадська організація „Руський центр естетичного виховання” за підтримки Кіровоградської епархії. Виставка покликана популяризувати та розвивати духовні цінності, закликає до моральності, має просвітницький характер і стане важливою подією в рамках святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

До уваги відвідувачів будуть представлені: ікони православних Святих, які вплинули на становлення православної традиції, картини релігійної тематики кіровоградських художників: Анатолія Шаповалова,  Володимира Волохова, роботи майстринь декоративно ужиткового мистецтва: Наталії Ніжнікової, Людмили Кривенко, Жанни Майхровської, Олени Драбенюк, Алли Фесько, Зінаїди Андріяшевської. Інформаційно-ілюстративні матеріали про кіровоградські храми, життєпис Святих  в контексті історичних подій, про їх долі.

Загалом експозиція буде торкатися православної традиції України та Росії. Завітавши на нашу виставку, люди зможуть душею доторкнутися до цих святинь.

Бібліотека ім. Д.І.Чижевського  запрошує всіх, хто цікавиться історією Православ’я, хто бажає зрозуміти, яку роль воно відіграє для нас та яких цінностей варто дотримуватися в житті!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!