Триденний тур до Львова на травневі свята

09.05.2014–11.05.2014
09.05.2014–11.05.2014
Туристична компанія “Фортеця”
місто Кіровоград, вулиця Преображенська, 2

Кіровоградська туристична компанія "Фортеця" запрошує у триденний тур до Львова на травневі свята - 9-11-го травня!

Програма туру: 8 травня, 21:00 – від’їзд з Кіровограду, нічний переїзд, прибуття до Львова, поселення в готелі.

Перший день, 9 травня.
Оглядова пішохідна екскурсія "Вулицями середньовічного міста" - маршрут розпочинаємо від Оперного театру, – одного із символів Львова, споруди, що була збудована всього за 3 роки на місці колишнього русла річки Полтви. Далі дорога пролягатиме вздовж центрального проспекту Львова, серед численних оздоб котрого виділяється скульптура Львівської статуї свободи з факелом та короною на голові. В межах Старого міста оглянемо Костел єзуїтів (XVII ст.), – першу пам’ятку стилю бароко у Львові. На центральній площі Ринок розміщено 45 будинків, кожен з яких має свою історію. В одному з них було відкрито першу регулярну пошту, в іншому містилося консульство Венеції, ще в іншому ставилися своєрідні рекорди. Площа Ринок була славна колись, славна вона і тепер, – тут знаходяться популярні заклади, як наприклад, ресторани Криївка та Масони чи Копальня кави. Дорогою до єврейського кварталу навідаємося до Львівської майстерні шоколаду, біля якої стоїть пам’ятника Леопольду фон Захер-Мазоху. Поруч розташовані ще два ексклюзивні заклади: Галицька жидівська кнайпа та Дім легенд. В єврейському кафе немає цін в меню, а біля Дому легенд кожен вечір о 21.24 збирається великий натовп…

Минаючи Музей зброї, виходимо до Руського кварталу, де нашу увагу привертає комплекс Успенського собору (XVI-XVII ст.). Пам’ятники друкарю Івану Федоровичу та художнику Никифору Дровняку знаходяться поруч із Домініканським костелом. “Тільки Богу честь і слава” сповіщає напис на фасаді храму. В Аптеці-музей можна придбати водночас унікальні ліки та сувеніри, а біля ресторану Гасова лямпа – присісти за стіл поруч із винахідником Яном Зегом. Оглядаючи ресторан Mons Pius та Вірменську церкву, пізнаємо історію львівських вірмен. Містичні фрески храму не залишать байдужим нікого… Також Ви маєте чудову нагоду почути історію кохання польського короля та простої львівської дівчини, довідатись, чому Петро І відвідував Львів на початку XVIII ст., в які неприємності вліз начальник львівської поліції, де у Львові можна смачно поїсти та випити кави та багато інших цікавинок. По завершенню екскурсії вільна програма.

Другий день, 10 травня.
Оглядова автобусна екскурсія. З вікон автобуса ми будемо оглядати старі львівські будинки, їдучи вузькими вулицями звертатимемо увагу на цікаві пам’ятки навколо нас. Під час цієї екскурсії заплановано три виходи: собор святого Юра, гора Високий Замок та Личаківське кладовище. Церква святого Юра – головний греко-католицький храм Львова, споруджений ще у XVIII столітті у стилі бароко. На фасаді видніється скульптура святого Юрія роботи Йогана Георгія Пінзеля. Не менш яскраво храм виглядає і всередині – низький іконостас доповнюють ікони на бічних стінах. Пишний амвон – місце для проголошення проповідей. Храм має свої підземелля, які відчинені для туристів. Собор святого Юра споруджений на високому пагорбі, але ми піднімемося ще вище, щоб краще оглянути місто Лева. Автобус зупиняється біля гори Високий Замок. Тепер ми зійдемо на майданчик з якого добре видно місто, навіть його околиці. Проходимо повз руїни старого королівського замку… Багато часу минуло відтоді, як він потужно здіймався над містом. Йдемо ще трішки вверх і ми вже на оглядовій площадці. Екскурсовод показує головні об’єкти, які звідси видно, а туристи роблять чудові фотографії. Личаківський цвинтар – це місце сну і пам’яті. Тут спочивають відомі люди, тут зберігаються шедеври скульптури та архітектури. Військові поховання притягують до себе патріотів з України та Польщі. Це не просто кладовище, це ще й музей під відкритим небом. По завершенню екскурсії вільна програма.

Третій день, 11 травня.
Вільна програма.

Ніч четверта – переїзд.
06:00 — прибуття до Кіровограду (12 травня).

Вартість туру на 1 особу: 869 грн. До вартості включено: проїзд комфортабельним автобусом, проживання у готелі – 2 доби (центр міста), екскурсії по програмі, страхування медичне та від нещасного випадку.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!