Перо й багнет політичного детективу: роздуми філолога

21.11.2014
21.11.2014

У п'ятницю, 21 листопада 2014 року об 11.00 у читальному залі Державного архіву Кіровоградської області відбудеться презентація книги Білоуса Віктора Борисовича «Перо й багнет політичного детективу» (роздуми філолога над політичним детективом, зумовлені професіоналізмом).

Актуальність зазначеної книги особлива в тому, що на сьогоднішній день, на жаль, політична (а також військова, економічна) нестабільність мігрує світом, «обдаровуючи» своєю увагою когось більшою, когось меншою мірою. Зараз у зоні такої небажаної уваги знаходиться Україна. Одним з основних питань нашої та подібних ситуацій є: 1) хто у конфлікті «свій», а хто «чужий»; 2) коли й чим все це закінчиться.

Твори жанру політичного детективу саме тому й користуються попитом, що в них, як правило, прогнозуються території майбутніх конфліктів, їхні рушійні та діючі сили, описуються варіанти перебігу та наслідків зіткнень. Політичний детектив один із досить далеких від класичного детектива жанрів. Основна інтрига будується навколо політичних подій і конкуренції між різними політичними або бізнесовими структурами.

Автор книги «Перо й багнет політичного детективу» акцентує увагу читача на окремих аспектах популярного жанру та своїх творчих прийомах. Читач має можливість сприйняти жорстокі реалії та домінанти сучасного світу, щоб на цій основі виробити власне світовідчуття та світорозуміння. «Перо і багнет…» зазначає та підкреслює, що основною рисою жанру є не стільки його розважальність, скільки виховна, ідеологічна функція. Саме цієї складової бракує сучасній україномовній літературі, «перо» якої сьогодні ще не стало «штиком», таким вельми потрібним у нинішній - критичний для розбудови країни історичний період.

Біографічна довідка: Білоус Віктор Борисович народився у грудні 1948 року в м. Кіровограді. Провідний науковий співробітник Державного архіву Кіровоградської області. Кандидат філологічних наук. Займається викладацькою, науковою та літературно-художньою діяльністю. Автор монографії «Мова та революційні перетворення (соціальне та лінгвокультурне дослідження на матеріалі драматичних творів Володимира Винниченка) (2008); збірників есе «Ми однієї крові» (2003), «Тепла ріка» (2011) та віршів «Франкові мотиви» (2001).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!