​Фестиваль документального кіно: Програма

24.11.2014–10.12.2014
24.11.2014–10.12.2014

Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського запрошує на безкоштовний перегляд фільмів мандрівного фестивалю Docudays UA 24 листопада до 10 грудня 2014 року, щодня о 15.00

24.11. Виховання Уляни(Александр Горєлік, Чехія, 2011, 52 хв.)

Перед 9-річною особистістю безсилі всі педагогічні закони. Хороші діти старанно працюють і моляться, граються разом. Погана Уляна не молиться і проводить час наодинці з собою. ЇЇ мама - наркоманка, а бабуся давно алкоголічка. Тому cестри з Общини нових святомучеників, де виховують Уляну, вважають її генетично зіпсованою. Їй не може дати раду навіть матінка Вєньяміна, колишній професійний педагог, яка стала православною вихователькою сиріт.

25.11.Щоденник подорожей(Пьотр Стасік, Польща, 2013, 54 хв.)

Подорожуючи Польщею, два фотографи (вчитель та учень) знімають жителів дрібних містечок і сіл, одразу проявляють і друкують світлини у своїй фотолабораторії на колесах і дарують їх своїм випадковим моделям. Для Міхалацечудовий шанс розкрититаємницітрадиційноїфотографії. Для обох – можливістьпізнатисправжню дружбу.

26.11.Лізо, ходи додому(Оксана Бурая, Литва, Естонія, 2012, 27 хв.)

Маленька Ліза постійно кудись утікає .Її життя похмуре й жорстоке, тому вона шукає прихистку в природи, де в неї свій світ – там панують ігри, музика й магія. В дівчинки настільки багата уява, що вона примудряється переживати нескінченні запої батьків. Робота стала однією із найпрекрасніших творів про дитинство.

27.11. Рілля(Ноемі Брассар, Канада, 2013, 14 хв.)

Лісанн вклала душу й серце в студентські протести 2012 року в Квебеку. Коли заворушення почали вщухати, вона розгубилася й лишилася наодинці зі своїми думками й мотивами. Коли студентський рух розпорошився, Лісанн повертається до джерела конфлікту, намагаючись осмислити власні вчинки, шукаючи слова, аби зрозуміти себе.

Таксі для двох (Ден Попа, Канада, 2013, 12 хв. )

Поетичнедослідженнясвітоглядудвохексцентричнихмонреальськихтаксистів. Глядач фільму опиняється на задньому сидінні таксі, і Луїз Жамелем беруть його в подорож від Порт-о-Пренса й Алжиру через моря й океани до Монреаля. Герої захоплено обговорюють життя, любов і смерть. Естетика фільму базується на використанні панорамних паралельних потоків, що доповнюють магічний реалізм самого сюжету.

28.11. Містечко Ябукі(МіцуакіСайто, Франція, 2012, 30 хв.)

Фукушіма важлива як географічна та історична локація. Вона відома не лише через нещодавню ядерну катастрофу. Це також місце, щорозділяє для режисера «до» і «після», дитинство й доросле життя, минуле та майбутнє. Фукушіма – це місто, звідки поїхав його батько і місто, куди повернувся Сайто. Спокій, з яким працюють місцеві фермери, доводить, що життя й робота продовжуються, незважаючині на що. Буддійський ритуал, яким батька режиссера проводжають в останню путь, не є кінцем існування, а початком перевтілення…

1.12. Життя в раю — нелегали по сусідству(Роман Вітал, Швейцарія, 2013, 78 хв.)

Відтоді, як швейцарський уряд організував для біженців, яким відмовили в притулку, депортаційний центр в ідилічному гірському селищі Вальцейна, кожний четвертий, хто проживає там – нелегальний іммігрант. «Життя в раю» викриває систему швейцарської політики надання притулку біженцям і те, як привілейовані жителі Заходу поводять себе з сусідами-біженцями. Як це впливає на їхніжиття і як воно – бути шукачами притулку в «раю»?

2.12. Особлива потреба(Карло Дзоратті, Італія, Німеччина, 2013, 82 хв.)

29-річний Енеа – «супер-пупер-мега розумний і привабливий», але він до того ж аутист. У нього ніколи не було сексу, але йому хотілося б, а з його тілом наче все добре, тож нічому стати на заваді. Та оскільки в Італії не існує законних способів вдовольнити таку потребу, Енеа вирушає в подорож разом із приятелями Карло й Алексом. Їхні пригоди починаються в австрійському борделі, потім вони беруть на пробу швейцарську «секс-помічницю», і зрештою опиняються в Гамбурзі, Але стрічка подає й альтернативний погляд на Енеа.

3.12.Содік(Адейємі Майкл, Великобританія, 2013, 27 хв.)

Содік мріяв вступити до університету 2008 року й стати лікарем. І от минаєп’ятьроків, і його вже судять за вбивство. Режисер Адейємі – близький друг Содіка, колись разом вони заснували футбольну команду в своєму мікрорайоні. 2008 року він вирішив створити фільм про Содікові сподівання вивчитись на лікаря, а не опинитися у тюрмі, як він тоді казав. Убитий, хлопець на ім’я Сильвестр,також мА мрію – стати професійним спортсменом – але виявилося, що він, як і Содік, жив подвійним життям. Адейємі в процесі зйомки шукає поворотний момент, який назавжди змінив життя юнака, що колись хотів стати лікарем.

4.12. Капітан і його пірат(Енді Вольфф, Німеччина, Бельгія, 2012, 84 хв.)

Кшиштоф Котюк, капітан вантажного судна HansaStavanger, 2009 року протягом чотирьох місяців був заручником сомалійських піратів. Режисер Енді Вольфф супроводжує капітана під час курсу психотерапії, спрямованого на примирення з пережитим, відчуттям поразки й закидами звільнених членів команди про те, що він співпрацював із піратами. Агадо, капітан піратського судна, не потребує психотерапії. Він отримав майже тримільйонний викуп і не втратив поваги своїх поплічників, його багаторічний досвід життя на війні позбавляє будь-яких моральних дилем, що постають перед ним, а його розум холодний через жування листя ката. Парадокс, але цих двох чоловіків об’єднує взаємоповага, народжена під час викрадення. Фільм знайомить нас із двома протилежними світами, дає унікальні свідчення основних учасників подій і відкриває маловідомі подробиці міжнародної торгівлі.

5.12.Зона без вогню: Убивчі поля Шрі - Ланки(Каллем Макрей, Великобританія, 2013, 93 хв.)

Громадянської війна в Шрі-Ланці, що тривала 26 років. Оповідь ведуть люди, котрі вижили у боротьбі. Чи не найдраматичніші й найстрашніші відеокадри в історії, які є прямим свідченням воєнних злочинів, масових страт, катувань, сексуального насильства, були зібрані як безпосередніми жертвами, так і самими виконавцями.

8.12.Кофе Вояж(Роман Бондарчук, Україна, 2013, 12 хв.)

Вова – охоронець на приватному рибному підприємстві. У радянські часи і на початку 90-х він очолював рибгосп. Нині спостерігає життя на узбіччі, зі свого «офісу» – покинутого придорожнього кафе «Вояж». Його розповіді й пригоди поступово відкривають нам картину сучасної України.

Евромайдан. Чорновий монтаж

Три місяці революції. Від обуреного протесту до народного єднання. Від каструль на голові до кийків і бронежилетів. Від ейфорії перемоги до оплакування загиблих Небесної сотні. Революція як вибух пробудженої гідності, як ейфорія свободи, як біль усвідомлення ціни, як народження новітньої історії України. У цьому році ми вирішили відмовитися від фільму-відкриття, адже вся наша увага прикута до змін, що сьогодні відбуваються в державі. Ми звернулися до режисерів, що знімали український протест, і попросили надати нам їхні найкращі кадри. Епізоди майбутніх фільмів про Євромайдан склалися у калейдоскоп революції, що не потребує коментарів. Ми пропонуємо до вашої уваги хроніку Українського протесту. Проживіть з нами ці три місяці боротьби, відчуйте і побачте революцію нашими очима.

9.12.Путінські ігри(Александр Гентелєв, Ізраїль, Австрія, 2013, 90 хв.)

Викривальна історія про розкрадання мільярдів при підготовці особистого проекту Путіна — Зимової олімпіади-2014.

10.12.Помаранчева зима(Андрій Загданський, США, 2007, 72 хв.)

Як почалась Помаранчева революція. Звинувачення співучасті Кучми у вбивстві опозиційного журналіста Георгія Ґонґадзе, Віктор Янукович - “нащадок ” Леоніда Кучми.

Запрошуємо до відеозалу ОУНБ ім. Д. Чижевського. ВХІД – ВІЛЬНИЙ! Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24. Тел. для довідок 066 122 70 98



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!