Концерт хору "Хрещатик"

15.01.2015
15.01.2015
Областная филармония
Кировоград, ул. Орджоникидзе, 8

Завітайте 15-го січня о 18.00 на концерт муніципального Академічного хору «Хрещатик», який виступить у Кіровоградській обласній філармонії. Академічний камерний хор «Хрещатик» («Khreschatyk» Academic Chamber Choir) - це професійний, мішаний, вокальний колектив, заснований у квітні 1994 року. Свою назву отримав на ім'я центральної вулиці Києва.

З 1999 року колектив існує як «муніципальний», зараз частково фінансується Київською мерією. У грудні 2009 року колективу було надано статус «академічного». З січня 2011 року офіційна назва: Академічний камерний хор «Хрещатик». З 2007 року колектив очолюють: генеральний директор і натхненник руху колективу шляхом створення «хорового театру» Андрій Воїнов та художній керівник і головний диригент Заслужений артист України Павло Струць.

Пріоритетом "Хрещатика" з першого його концерту є виконання музики сучасних українських композиторів, завдяки чому за роки свого існування колектив виконав 2420 творів (на 31.12.2013), у тому числі 957 прем'єр. Серед них найбільш "масштабні": хорова кантата на слова Ліни Костенко "Ода вічності", композитора Ігоря Щербакова і "Святий Боже" композитора Михайла Шуха. Особливо треба відмітити постановку колективом у 2009 році опери "Золотослов" (для двох хорів, солістів і драматичних акторів) славетного композитора Лесі Дичко.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!