Виклики-2015 для Кіровоградщини: Робота із внутрішньо переміщеними особами

22.01.2015
22.01.2015
Кіровоградський прес-клуб
Кіровоград, вул. Чикаленка 1-а

Проблема переселенців постала перед Україною не так давно, але вже стала справжньою бідою для людей та великою відповідальністю для держави. На Кіровоградщині, за даними органів влади, перебуває понад сім тисяч тимчасово переміщених осіб. Громадяни, які були вимушені залишити свої домівки і переїхати жити та працювати у центральну Україну, бажають повернутися додому та до нормального життя, як тільки завершаться воєнні дії Але поки це станеться, завдання влади і громадськості Кіровоградщини – допомагати людям, що перебувають у складній ситуації.

По-справжньому неоціненна роль тих кіровоградських громадських організацій, волонтерів і пересічних громадян, які допомагають переселенцям і харчами, і одягом, і медикаментами та іншим необхідним. Втім, досі мешканці Кіровоградщини мало знають про ту величезну роботу, яка ведеться в допомогу переселенцям. Тому у четвер, 22-го січня о 15:00 Кіровоградський прес-клуб запрошує до спілкування у рамках круглого столу тих громадських активістів і волонтерів, які опікуються інтересами тимчасово переселених осіб. Адреса: вул. 50 років Жовтня, 1-а (торгівельний центр «Копілка»).

Участь у засіданні круглого столу візьме керівник громадської організації «Фундація Прав Людини» Євгеній Фомін (м. Київ). Ця громадська організація презентуватиме Програму для внутрішньо переміщених осіб «Разом ми можемо», яка стартувала в Україні за підтримки фонду «BlackSeaTrust». У рамках програми, до речі, кіровоградських волонтерів, які опікуються переселенцями, а також власне переселенців запрошують до участі у міжрегіональній Школі, яка відбудеться з 19 до 22 лютого у місті Чернігові.


- Метою заходу є підвищення фахового рівня громадських активістів у питаннях забезпечення прав внутрішньо переміщенних осіб, їх соціальної адаптації та інтеграції, - розповідає Євгеній Фомін. І сподівається побачити на круглому столі 22-го січня у Кіровограді тих лідерів громадських об’єднань, яким це цікаво. Тож, запрошуємо до участі у Круглому столі - у Кіровоградському прес-клубі представників влади, а також громадських активістів та волонтерів, що опікуються проблемами внутрішньо преміщенних осіб на Кіровоградщині.

Мова йтиме про ті проблеми, які мають переселенці, і шляхи їх вирішення, які у спільних силах влади та громади: збереження українського громадянства та оформлення паспортів, проведення соціальних виплат та пенсійного забезпечення, працевлаштування та професійний розвиток. Запрошуємо до дискусії! Початок – у четвер, 22-го січня у Кіровоградському прес-клубі о 15:00. Адреса: вул. 50 років Жовтня, 1-а (торгівельний центр «Копілка»), телефон: 27-36-10 або 050-321-39-19 (Вікторія Талашкевич).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!