Фестиваль "Калиновий спів"

24.05.2015
24.05.2015
Областная филармония
Кировоград, ул. Орджоникидзе, 8

У неділю, 24 травня в обласній філармонії відбудеться ХХІV Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів». У конкурсній програмі ХХІV фестивалю своє мистецтво представлять солісти, дуети, тріо, квартети, вокальні ансамблі Кіровоградщини, гості з Дніпропетровської, Вінницької, Миколаївської, Полтавської, Одеської областей.

У рамках проведення фестивалю в фойє філармонії відбудеться виставка декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Калиновий розмай», на якій цього року свої кращі вироби демонструватимуть майстри Маловисківського району. Окрасою «Калинового розмаю» завжди є виставка короваїв, презентованих творчими делегаціями районів, міст нашого краю та гостей з інших областей України. Також у фойє буде розміщена фотовиставка «Калиновий дивосвіт».

Під час церемонії урочистого відкриття на сцені до фестивальної емблеми – гілки калини – щороку пов’язується новий рушник, спеціально вишитий народними майстринями окремого району чи міста області. Цього року така честь надана делегації Маловисківського району. За традицією під час фестивалю за участі аматорських колективів області та гостей проводяться благодійні концерти в обласному госпіталі для інвалідів війни та праці, інтернаті для людей похилого віку, виступи учасників фестивалю на відкритому сценічному майданчику парку культури та відпочинку «Ковалівський».

Програма відкриття:
9.00 год., Кіровоградська обласна філармонія
За участі керівництва обласної державної адміністрації відбудеться урочисте відкриття ХХІV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу вокально-хорового мистецтва «Калиновий спів»
9.00 год., презентація творчих делегацій – учасників фестивалю;
10.00 год., традиційне уквітчання калини, посадженої на честь фестивалю;
10.30 год., відкриття виставки «Калиновий розмай» майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Маловисківського району. Виставка короваїв;
11.00 год., урочисте відкриття фестивалю (конкурсна програма, благодійні акції, виступи учасників фестивалю на відкритому сценічному майданчику парку культури та відпочинку «Ковалівський»)

Довідка: Фестиваль започатковано у 1992 році управлінням культури і туризму облдержадміністрації та обласним Центром народної творчості. За роки існування "Калиновий спів" завоював популярність та любов численних шанувальників народного пісенного аматорського мистецтва здобув загальнодержавне визнання, отримавши статус Всеукраїнського.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!