Фестиваль вуличної їжі запропонує містянам понад сотню різних напоїв та наїдків
Про це йшлося у Прес-клубі реформ на прес-конференції, яку провели Організатори Фестивалю вуличної їжі, що запланований на 15 вересня – День міста Кропивницького.
Чому люди люблять вуличну їжу? Бізнес-школа «WAKE UP» провела опитування серед учасників Фестивалю, який пройшов у Кропивницькому навесні, і з’ясувала п’ять основних причин, чому людям сподобався той захід. Тому що це було швидко, зручно і смачно, а ще люди люблять їсти щось разом на природі. У результаті якраз ці п’ять критеріїв лягли в основу концепції Фестивалю вуличної їжі, який стане важливою частиною святкування Дня міста Кропивницького цього року: «Швидко! Зручно! Смачно! Разом! На природі!»
Три десятки підприємців, що об’єдналися у Клуб рестораторів, запропонують мешканцям і гостям міста понад сотню різноманітних наїдків, прохолодних напоїв, а також розважальну програму: майстер-класи, конкурси, дегустації. Звісно, у кожного, хто відвідує кафе та ресторани Кропивницького, є власні гастро фаворити, але організатори свята обіцяють несподівані поєднання інгредієнтів і оригінальні способи приготування.
- В основному на Фестивалі буде представлена українська та європейська кухня, але маємо і трохи екзотики. Зокрема, на локаціях будуть представлені блюда азійської та східноєвропейської кухні, а ще – дебютуватимуть гастрономічні старт-апи. Наприклад, італійська іжа «Чібо буоно» від Ольги Кузьміної та «Milk Bar» від Андрія Теряєва, - розповів під час прес-конференції Президент Клубу, спів-власник кафе «Крила» Олександр Бронза.
Також Фестиваль є майданчиком, на якому можуть заявити про себе, а значить і отримати поштовх до розвитку, кафе, які відкрилися нещодавно. Таким чином на фестивалі будуть представляти смаколики кафе «Їжак», кав’ярні «Korizza» та «Merci». Крім того, безсумнівним акцентом фестивалю є здорова їжа для тих, хто вміє цінувати свій час (пам’ятаєте критерій «Швидко»?). З огляду на це недивно, що серед учасників будуть ТМ «Foodex» та ТМ «TataMoon», які запропонують гостям меню та десерти, що не шкодять здоров’ю (безлактозні та безглютенові).
- Вулична їжа може і повинна бути й корисною. У нашому Клубі є багато молодих підприємців, які розробляють і втілюють нові стандарти такої їжі. Тому Фестиваль, де вони можуть спробувати свої сили, я б назвав одним із головних каталізаторів розвитку малого ресторанного бізнесу нашого міста, - переконаний Президент Клубу Олександр Бронза.
За його словами, це якраз і є одним із завдань Клубу рестораторів, що вже півроку працює у Кропивницькому. Клуб об’єднав власників закладів харчування та делегованих ними осіб – директорів, адміністраторів, - для співпраці і розвитку культури відвідування ресторанів, а також представлення інтересів членів Клубу у діалозі з міською владою. Власне, осінній фестиваль вуличної їжі проводиться з ініціативи Департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міськради, очільник якого Андрій Паливода теж виступив перед журналістами.
- У нас серйозні спільні плани на цю осінь. Крім Фестивалю вуличної їжі, вже 28-го вересня ми проводимо разом галузеву сесію «Ресторанний та готельний бізнес: індустрія гостинності» Муніципального інвестиційного форуму «TIME to INVEST», - розповів Андрій Паливода. За його словами, захід пройде у рамках ділової програми Міжнародної агропромислової виставки «АГРОЕКСПО – 2018». Участь у заході вільна для всіх бажаючих, але варто зареєструватися, щоб отримати інформаційні матеріали, за посиланням: goo.gl/JEMCbn
Комментарии
Что мне даст регистрация?