Початок масштабної кампанії тестування на гепатит С військовослужбовців АТО

28.07.2015
28.07.2015

У віввторок, 28 липня 2015 року о 15.30, у Кіровоградському обласному госпіталі для ветеранів війни (вул. Короленко 58) відбудеться прес-брифінг з нагоди початку в Кіровограді першої масштабної кампанії тестування на гепатит С військовослужбовців, які повернулися із зони АТО.

У 2012 році Альянс- Україна ініціював всеукраїнську кампанію «Вимагаємо лікування», основною метою якої є розширення доступу до діагностики та лікування вірусного гепатиту С в Україні. У 2015 році центр кращих практик з питань ВІЛ/СНІДу, наркозалежності та гепатитів при Альянсі-Україна впроваджує глобальну кампанію «Об’єднатися та подолати гепатит С: знай, тестуй, лікуй». Ця кампанія закликає об’єднуватися з метою підвищення обізнаності та мобілізації спільнот для забезпечення доступу до тестуванн я, діагностики та лікування гепатиту С. ПРЕС-АНОНС «Разом проти гепатиту С: знати, тестувати, лікувати»: 28 липня – Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами.

28 липня 2015 р., о 15.30, у Кіровоградському обласному госпіталі для ветеранів війни (вул. Короленко 58) відбудеться прес-брифінг з нагоди початку в Кіровограді першої масштабної кампанії тестування на гепатит С військовослужбовців, які повернулися із зони АТО.

Проведене нещодавно перше пробне тестування на базі Київського військового госпіталю показало, що рівень інфікування військовослужбовців з зони АТО перевищує середні показники по Україні, але лише широка загальноукраїнська кампанія з тестування зможе показати реальну картину поширення цієї небезпечної хвороби та поставити перед керівництвом держави питання про необхідність забезпечення відповідного лікування.
- Чи справді нам загрожує загострення епідемії вірусного гепатиту С у зв’язку з бойовими діями?
- Що робити тим людям, в яких виявлено небезпечну інфекцію?
– Чи є шанс отримати сучасне лікування в Україні?

Відповіді на ці та інші запитання можна буде дізнатися безпосередньо під час прес-брифінгу від:
• експертів, представників громадських та міжнародних організацій.
• лікарів обласного Кіровоградського обласного госпіталя для ветеранів війни

Акція присвячена Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами, який відзначають щороку 28 липня більш ніж у ста країнах світу. У світі 150 млн. людей інфіковані гепатитом С, з них щонайменше 1,2 млн. хворих проживають в Україні. Більшість з них не знає про своє захворювання, оскільки у 80% випадків гострий період проходить без симптомів. Масштабні бойові дій на сході України, що супроводжуються великою кількістю загиблих і поранених військовослужбовців та мирних жителів робить ще більш актуальною проблему надзвичайно високого рівня небезпеки інфікування гепатитом С. Одним з пріоритетних напрямків нашої діяльності МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» є боротьба з поширенням епідемії вірусного гепатиту С в Україні та забезпечення діагностики та лікування ВГС для уразливих груп та загального населення



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!