Прес-клуб: Реформа децентралізації та судова реформа: коли кіровоградцям чекати змін

17.05.2016
17.05.2016
Кіровоградський прес-клуб
Кіровоград, вул. Чикаленка 1-а

17 травня (вівторок) об 11.00 у Кіровоградському прес-клубі (вул. Соборна, (колишня вулиця 50 років Жовтня) 1-а, 2 поверх) відбудеться прес-конференція у рамках інформаційної кампанії «#КонституціЯ», на якій експерти Центру політико-правових реформ розкажуть про перебіг конституційного процесу в частині судової реформи та децентралізації влади.

На прес-конференції буде презентовано результати нещодавно проведеного дослідження щодо ставлення кіровоградців до судової системи та їх бачення реформи системи правосуддя.

Експерти говоритимуть про те, які зміни чекають на жителів Кіровоградської області у разі прийняття поданого Президентом законопроекту про внесення змін до Конституції щодо правосуддя та пояснять ситуацію у Парламенті щодо розгляду проекту Закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.

Експерти розкажуть, як кожен може долучитися до конституційного процесу для досягнення конституційних змін в інтересах громадян.

84% жителів Кіровоградщини відзначають поширеність корупції серед суддів. Натомість повну довіру судам висловило менше 1% опитаних. Внесення відповідних змін до Конституції дасть можливість змінити ситуацію.

У прес-конференції візьмуть участь:

  • Максим Середа, експерт з судової реформи Центру політико-правових реформ;
  • Катерина Давиденко, експерт з питань місцевого самоврядування Центру політико-правових реформ.

Нехтування найважливішими соціально-правовими нормами життя українців, які зазначені в Конституції, призвело до вкорінення корупції та непрофесіоналізму в органах державної влади. Почесне лідерство тут можна віддати судам. Дослідження показують, що лише 0,8% українців повністю довіряють суду – це найнижчий показник довіри серед державних інституцій. Корупція, вплив олігархів та політиків, ухвалення замовних рішень і кругова порука – це все, на переконання суспільства, є реаліями українського судочинства. Ситуацію може змінити лише комплексна судова реформа, невід’ємною частиною якої має стати внесення змін до Конституції з метою оновлення суддівського корпусу.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!