​Адаптація переселенців: роль влади, медіа та громадських організацій

09.03.2017
09.03.2017
Кіровоградський прес-клуб
Кіровоград, вул. Чикаленка 1-а

У четвер, 9-го березня о 12.00 у Прес-клубі реформ (вул. Соборна, 1-а) відбудеться круглий стіл на тему: «Адаптація переселенців: роль влади, медіа та громадських організацій в цьому процесі», а також презентація книги історій переселенців "Знедолені? Нездоланні!".

Знедолені? Нездоланні!
Знедолені? Нездоланні!
На Кіровоградщині зареєстровано понад десять тисяч вимушених переселенців. Ці люди вирішили, що будуть жити тут. Дехто з них вибудував свій бізнес, знайшов роботу, вони вписуються у життя регіону, займаються громадськими справами. І називають себе новими сусідами. Більшість з тих, хто оселився на Кіровоградщині, налагодив життя і не збирається додому. Але є у переселенців і гострі питання, які потребують вирішення. Їх турбують перспективи тимчасового розміщення сімей, які виїхали з зони АТО, працевлаштування, медичне обслуговування, організація літнього відпочинку дітей, наданням гуманітарної та юридичної допомоги. І майже на всіх заходах, на яких підіймаються питання щодо адаптації людей з Донбасу чи Криму, наголошувалось на необхідності активної інформаційної кампанії.

До виступу у рамках Круглого столу запрошені:

1) Світлана Єременко, виконавчий директор Інституту демократії ім. Пилипа Орлика

2) Валентина Кулачко, радник з питань ВПО Міністерства соціальної політики

3) Володимир Кудря, юрист ГО «Десяте квітня» (проект Данської ради у справах біженців щодо правового захисту і соціального забезпечення населення південного сходу України, постраждалого від конфлікту)

4) Любов Лук’янцева, Асоціація «Громадські ініціативи» (програма «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього», яку реалізує МБФ «Український жіночий фонд» в рамках Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору»)

5) Анастасія Бабаєва, ГО «Територія успіху» (програма «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні» за фінансовою підтримкою МОМ)

6) Антон Красов, юрист ГО «Юридична сотня»

Згідно моніторингу регіональних медіа, що проводить Інститут демократії ім. Пилипа Орлика, як місцеві, так і центральні засоби масової інформації недостатньо інформують громаду про проблеми переселенців. Натомість вимушені переселенці не завжди довіряють місцевим ЗМІ. Це й не дивно, адже, згідно досліджень, проблемам переселенців присвячено всього 1% матеріалів у медіа. Що потрібно зробити для вирішення системних проблем доступу ВПО до офіційної інформації? Наскільки переселенці інтегрувалися в життя кіровоградської громади і завдяки чому? Ці питання будуть обговорені під час круглого столу!

Захід проводиться Інститутом демократії імені Пилипа Орлика (Київ) в рамках проекту Інтерньюзу за фінансової підтримки Уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!