​“Європа починається з тебе”

01.08.2018–25.08.2018
01.08.2018–25.08.2018

1 серпня о 17.30 в обласній бібліотеці ім. Д.І.Чижевського стартує другий Фестиваль європейського кіно, який розпочинає серію безкоштовних показів нових фільмів останніх років. Артхаус КлубОУНБ ім. Д.І.Чижевського за підтримки кінокомпанії «Артхаус Трафік» пропонує фільми-події, нові режисерські та акторські імена. Девіз фестивалю цього року -“Європа починається з тебе”

На відкритті фестивалю, у середу, глядачів чекає мистецька імпреза: музика та вірші, відкриття унікальної виставки світлових картин Анни Войтович та власне екранізація хітового роману П'єра Леметра – трагікомедія «До побачення там, нагорі»/AU REVOIR LÀ-HAUT (країна: Франція, Канада, 2018, 117 хв., режисер: Альбер Дюпонтель. Нагороди - премії «Сезар» за найкращі режисуру, адаптований сценарій, операторську роботу, декорації і костюми, 2018).

Протягом місяця можна переглянути трилер «Тебе ніколи тут не було» з Хоакіном Феніксом, відзначений преміями за найкращу чоловічу роль та найкращий сценарій у Каннах; лауреат премії «Золотий глобус» за найкращий іншомовний фільм – драма «На межі» з Діане Крюгер від зірки німецького кіно Фатіха Акіна; екранізація італійського бестселера, трилер «Дівчина в тумані» з Жаном Рено та Тоні Сервілло; 5-разовий призер французької премії «Сезар»,

Також в рамках фестивалю можна буде побачити українську стрічку – драму «Рівень чорного» Валентина Васяновича, яка була національним кандидатом на премію «Оскар» за найкращий іншомовний фільм та відзначена призом Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) на Одеському кінофестивалі.

Всі фільми мають українське озвучення.

ФЕСТИВАЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКОГО КІНО є ініціативою Представництва Європейського Союзу в Україні і пропонує ближче познайомитися з найкращими фільмами останніх років, знятими у країнах ЄС.

Захід відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні. Проект створено з метою популяризації європейського мистецтва кіно.

Слідкуйте за анонсами кінопоказів.

Вхід - вільний.

Адреса: м.Кропивницький, вулиця Велика Перспективна, 24.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!