Квантовий стрибок Шевченка

14.03.2019
14.03.2019

Молодіжна рада міста Кропивницького у четвер, 14 березня, з 10.00 до 16.00 на базі ОНУБ імені Д. І. Чижевського проводить виставку 15 робіт із проекту «Квантовий стрибок Шевченка». Інсталяції «КСШ» вперше будуть презентовані молоді та жителям міста Кропивницького. Виставка відбувається в рамках святкування Шевченківських днів.

Молодіжна рада міста Кропивницького повідомляє про проведення виставки «Квантовий стрибок Шевченка» – це спільний проект київського ілюстратора Олександра Грехова та Національного музею Тараса Шевченка (Київ). Захід відбудеться за ініціативи та підтримки Молодіжної ради міста Кропивницького.
Проект «Квантовий стрибок Шевченка» – це сплав вільнодумства та науки, це спроба осучаснити старе та архівувати популярні культурні образи. Це мандрівка у часі, просторі, вимірі з українським Вергілієм – Тарасом Григоровичем, це подорож, де глядач бере на себе роль самого Шевченка.
Виставка фіксує еклектичні зустрічі Тараса Шевченка з персонажами глобалізованого світу масової культури. Кожна ілюстрація, кожна зустріч – квантовий стрибок у тіло і свідомість Іншого. «Хто з них чужий, а хто свій і що чекає Шевченка у наступному стрибку-перевтіленні?» – таке ключове запистання об'єднує всі 15 робіт, котрі будуть презентовані глядачам.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!