Шлях і доля українського композитора

20.05.2019
20.05.2019

20 травня 2019 року о 13.00 у відділі мистецтв відбудеться розмова "Шлях і доля українського композитора". Це спільний проект обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського та музею музичної культури ім. К.Шимановського.

В рамках заходу відбудеться авторська презентація книги "Лінії. Перехрестя. Акценти - Композитор Леонід Грабовський", упорядником якої є український композитор Олександр Щетинський. Саме за цю книгу Олександр Степановичбув відзначений Всеукраїнською премією з музикознавства «PRIMUSINTERPARES-2018».

Книга є першим виданням, цілком присвяченим видатному українському композиторові. Зібрані матеріали відтворюють життєвий і творчий шлях митця, містить чимало фактів і відомостей, необхідних для осмислення епохи, в якій Л. Грабовському випало жити та працювати. Значну частину книги містять бесіди Олександра Щетинського та Леоніда Грабовського. В аналітичному розділі представлено статті музикознавців і композиторів, а також самого Леоніда Грабовського з аналізами своїх творів. Велику цінність має епістолярій – листи Грабовського до друзів і колеґ, написані в 1960–1990-ті роки. Книга побачила світ у 2018 році у видавництві “Акта”.

Усіх шанувальників української музики запрошуємо на презентацію, яка відбудеться за адресою: вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід - вільний.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!