Український Mobile ID – сервіс мобільної ідентифікації користувачів

20.09.15, 18:00

18 вересня на Форумі електронного урядування 451°Е у Львові компанія «Київстар» представила демо-версію послуги, реалізованої за допомогою технології мобільної ідентифікації Mobile ID. Mobile ID – це сервіс, який дозволяє абоненту використовувати свій мобільний телефон зі встановленою у ньому SIM-картою, як засіб для безпечної електронної ідентифікації. За допомогою Mobile ID можна отримувати доступ до захищених електронних документів, а також ставити на них свій цифровий підпис. Стандарт Mobile ID розкриває значні можливості для популяризації адміністративних та комерційних сервісів. В Україні вперше стандарт Mobile ID було реалізовано на порталі адміністративних послуг м. Львова.

«Львів – перше місто в Україні, яке відкриває мешканцям шлях до електронних послуг. Нещодавно Львівська міська рада презентувала онлайн-портал «Особистий кабінет мешканця», який надає онлайн-доступ до адміністративних послуг та електронних сервісів міста. Спільно із Київстар ми запроваджуємо ще один сервіс, який дозволить вирішувати чимало адміністративних справ за допомогою мобільного телефону. Ми перші в Україні йдемо цим шляхом і дуже хочемо, аби до нас приєднувалися й інші наші колеги. Наше завдання так змінити життя, щоби мешканці отримували свої послуги якісніше. Свого часу так зробила Естонія – вони запровадили максимальне електронне урядування. Ми хочемо, щоб так було і в інших українських містах», – розповідає Андрій Садовий, міський голова м. Львова.

Нещодавно Київстар взяв на себе зобов’язання у найкоротші терміни реалізувати 2 національні проекти у сфері ідентифікації абонентів та мобільних фінансових сервісів. За підтримки представників уряду компанія готова запропонувати українцям свої інноваційні рішення протягом 12-18 місяців. І першим кроком у цьому процесі є представлення у Львові демо-версії послуги Mobile ID. До впровадження цього сервісу в Україні компанія «Київстар» залучила спеціалістів з різних країн. Зокрема, фахівця з електронного урядування в Естонії Яніку Мерило. Усі вони допомагатимуть на етапі впровадження та подальшого використання цієї послуги.

«Концепція електронного врядування передбачає кардинальні якісні зміни у відносинах між владою та громадянами. Запровадження стандарту Mobile ID стане потужним стимулом для розвитку цифрових державних сервісів. Київстар має технічні можливості та готовий до швидкого впровадження даного стандарту у масштабі всієї країни. Водночас реалізація такого проекту буде можливою лише за сприяння органів державної влади, як на центральному, так і на місцевому рівнях. Тому ми розраховуємо на ефективну співпрацю із урядом у питаннях правового регулювання, технічної сертифікації та розгортання електронних сервісів», – зазначає Петро Чернишов, президент Київстар.

Варто зазначити, що Mobile ID успішно працює у 20 країнах світу, відтак, впровадження даного стандарту в Україні, стане суттєвим поштовхом на шляху до гармонізації українського документообігу з європейськими стандартами та вимогами.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!