Публічні слухання у Кіровоградській області

21.12.2020
21.12.2020

Соціально підприємництво – це досить новий досвід для України, але він вже робить великий внесок в економіку України і вирішення соціальних проблем. Якщо у соціального бізнесу буде статус, і його діяльність буде відрегульованою законом, соціальні підприємці можуть отримати доступ по 5 млн. євро доларів вже наступного року.

Країна отримає велику користь від соціальних підприємств. Орієнтовна прогнозована величина внеску соціального бізнесу у економіку країни може складати суму майже 3 млрд. грн. на рік (більше ніж 106 млн. доларів США, або майже 90 млн. євро). Цей внесок складає 0,08% ВВП України. Соціальні підприємства надають робочі місця приблизно 54 тисячам особам, це майже 0,41% всього ринку праці працездатних осіб. Кількість працевлаштованих у соціальних підприємствах складає 5,5% порівняно від усіх зайнятих у сфері охорони здоров’я та надання соціальних послуг в Україні. Слід зазначити, що майже всі працевлаштовані – особи з вразливих верств населення, котрим важко знайти роботу на звичайних підприємствах.

Зараз, більше 1000 соціальних підприємств терміново потребують допомоги на рівні держави з питань отримання статусу, користування пільгами, отримання доступу до фінансування та можливостей для власного масштабування. Проєкт «EU4Youth – розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців в Молдові та Україні» розробив низку пропозицій, які можуть покращити правове середовище для соціального бізнесу навіть без прийняття нових законів.

Якщо Ви цікавитесь соціальним підприємництвом, маєте власне підприємство чи плануєте його відкрити, ГО «Егаліте Інтернейшнл» запрошує Вас взяти участь у публічних слуханнях у Кіровоградській області, який відбудеться 21 грудня 2020 р., о 14.00 на платформі Zoom.

Будь ласка, зареєструйтесь за посиланням https://forms.gle/8qyMi1Khwiui2CmA8

Чекаємо на зустріч з Вами на заході!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!