Віртуальна галерея автопортретів

20.08.2021–31.08.2021
20.08.2021–31.08.2021

З нагоди 30-річчя Незалежності України обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського презентує віртуальний мистецький проєкт «30 Я художників Кіровоградщини». Проєкт є продовженням лютневого вернісажу «Дзеркало самотності. Виставка автопортретів».

Для багатьох шанувальників живопису та постійних відвідувачів відділу мистецтв бібліотеки виставка стала не просто новою цікавою і яскравою акцією, а справжнім одкровенням.Адже багатогранний і складний жанр автопортрета в живописі та мистецтві в цілому - це явище самосвідомості художника, його заглиблення у власне Я і пізнання світу через себе. Феномен автопортрета як діалогу художника з самим собою полягає в тому, що в найпотаємніші куточки душі він допускає нас, глядачів. І через нас стає дослідником, спостерігачем і об’єктом художнього експерименту.

Протягом двох місяців у відділі мистецтв бібліотеки можна було не тільки подивитись саму виставку, а й взяти участь у майстер-класі «Автoпoртрет в стилі Пікассo» Ірини Зантарії, інтерактивному занятті «Жанри в oбразoтвoрчoму мистецтві: деталь в пoртреті» Тетяни Філіпової та Світлани Ушакової, поспілкуватись з відомими кропивницькими митцями Любoв’юКір’янoвoю та Валерієм Давидовим.

Тепер виставка перейшла у віртуальний формат. На сайті бібліотеки в розділі «Віртуальні виставки» - «Віртуальні мистецькі проєкти» можна побачити виставку автопортретів «Дзеркало самотності».

На ній представлені автопортрети 30 художників. Галерею складають живописні, графічні та скульптурні роботи, створені авторами з 1947 по 2021 рік.

Презентація віртуального мистецького проєкту відбудеться у відділі мистецтв ОУНБ імені Дмитра Чижевського 20 серпня о 12.00.Обговорюватимуться теми творчого життя Кіровоградщини, мистецького краєзнавства, образотворчого мистецтва у Всесвітній мережі тощо.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!