«Писанкове диво на Дворцовій» – передвеликоднє свято, що об’єднало увесь Кіровоград

30.04.13, 16:13

Сьогодні вперше, напередодні святого Великодня, на Дворцовій - центральній вулиці Кіровограда, відбулося обласне свято писанки. Зранку головна вулиця обласного центру перетворилася на феєрію творчості писанкарства, вишиванки і образотворчого мистецтва. Сотні талановитих майстрів з усієї Кіровоградщини дивували перехожих яскравими кошиками з писанками, барвистими великодніми рушниками і серветками, ляльками і хустками.

За "Проліском" – й інші фольклорні колективи Кіровоградщини продемонстрували свої творчі доробки, чим подарували гарний настрій усім глядачам.
Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко щиро спілкувався з народними майстрами, з юними умільцями з усіх шкіл Кіровограда.
Голова ОДА відзначив, що проведення таких чудових свят має стати традиційним, адже розвиток писанкарства має духовний вплив на підростаюче покоління та сприяє виявленню і підтримці обдарованої молоді, яка цікавиться історією і збереженням народних традицій.
- Тим більше це важливо у пору святкування 1025-річчя Хрещення Русі, - зазначив керівник області.
Очільника області Андрія Ніколаєнка, який пройшов усю Дворцову і не оминув жодного презентаційного куточка, першими зустріли 300 талановитих вихованців школи мистецтв професора Короткова. Веснянку та писанкові візерунки у виконанні "Проліска" і старшокласників-гімназистів викликали хвилю емоцій не лише у гостей, а у всієї вулиці. Дворцова справді нагадувала передвеликодню феєрію.
Творчу писанкову естафету від Дворцової перейняла Театральна площа. Біля красеня-театру ім. Кропивницького голову ОДА і всіх учасників "Дива" зустрічали корифеї – актори театру, майстри писанкарства і вишивки з Волинської, Олександрії, Бобринця, Добровеличківки.
Дві писанкові площі навколо театру утворили кіровоградські школярі і вихованці обласного ДЮЦу. Біля них – особливий ажіотаж: дорослих і малечу запросили на майстер-класи з писанкарства. Спробувати свої творчі здібності запропонували й голові ОДА. Андрій Ніколаєнко зробив вдалий обмін – фотографування з маленькими писанкарями та щиро поповнив благодійну скриньку.
Весняні музичні ритми у виконанні бандуристок Кіровоградського музучилища, Муніципального духового оркестру з Дворцової і Театральної площі дзвінко перегукувалися з іншого музикою – у Ковалівському парку Фестиваль обраних професій за участі всіх профтехучилищ області кликав до себе.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!