Бібліотека - молодь: Даєш зустрічний рух!

21.05.13, 8:56

Днями у черговий раз обласна бібліотека для юнацтва ім.О.М.Бойченка гостинно запрошувала до читання кіровоградців та гостей міста в рамках VI-го Фестивалю молодіжної книги на вулиці Дворцовій. Це свято полюбилося не лише гостям та відвідувачам, але й учасниками, партнерам та організаторам.

Цьогорічний Фестиваль став подарунок для усіх працівників культури та майстрів народного мистецтва, адже відбувся саме напередодні нашого професійного свята. Приємною несподіванкою став візит на свято Тома Флемінга – відомого у світі дослідника і консультанта у галузі креативної економіки. Виступаючи перед гостями він зазначив, що у місті Кіровоград живуть креативні та творчі люди, що і доводить цей Фестиваль.

А далі фестивальні події об’єдналися в єдиний потік гарного настрою та позитивних емоцій. Читальна зала під відкритим небом, виставки творчих робіт майстринь ГО «Єлисаветградський узвіз», обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, обласного центру дитячої та юнацької творчості, учасників обласного конкурсу «Тарасів рід». Традиційними учасниками Фестивалю стали: видавництво «Імекс-ЛТД», книгарні «Шкільний всесвіт», «Шкільний світ» та підприємці В. Григор’єв, С. Боса та О. Власова. У своїх наметах вони знайомили кіровоградців з асортиментом книжних полиць, закликаючи таким чином більше читати. У наметі видавництва "Імекс" було проведено автограф-сесії відомих кіровоградських письменниць: Г. Кузьменко, О. Полєвіної, О. Надутенко. Вони охоче спілкувалися з гостями, відповідали на запитання та дарували власні книги та автографи.

Великою популярністю користувалися майстер-класи, які вже давно стали окрасою Фестивалю. Біля кожного намету постійно збиралися великі купи молоді, які під керуванням майстринь та бібліотекарів охоче створювали листівки у техніці квілінг, оберегі «Боже око», малюнки в техніці енкаустика. Найбільші ж черги збиралися на майстер-класи з арт-розпису, візажу та плетення кіс та косичок. Усі хотіли мати незвичайну зачиску та навчитися правильно доглядати за собою.

За підтримки партнерів бібліотеки було проведено цікаві фестивальні акції. Комп’ютерний магазин «F 5» на Дворцовій організував акцію «Безкоштовне фестивальне фото на згадку». Протягом дня всі бажаючі охоче позували працівникам магазину разом з улюбленими бібліотекарями, крокодилом Геною, Чебурашкою, телепузиком та чорним котом - символами Фестивалю (в костюми яких перевдяглися як бібліотекарі, так волонтери), з власними родинами та друзями, а потім отримували чудові світлини на згадку.

За підтримки кав’ярні «Мокко» пройшов великий бібліотечний квест. Працівники відділу мистецтв розробили черговий інтелектуальний маршрут, сповнений різноманітних завдань, таємниць, загадок та випробувань, пов’язаний з книгою. Учні Педагогічного ліцею, які стали учасниками цього змагання, довели свою ерудованість, досить швидко впорались із завданнями квесту та розшифрували ключову фразу «Бібліотеки – це скарбниці всіх багатств людського духу». Команда переможець отримала сертифікат на безкоштовне відвідання кав’ярні «Мокко».

В цей день ніхто не залишився без подарунків. Смачне морозиво від фірми «Ласка» стало чудовим смаколиком для багатьох учасників Фестивалю, особливо зважаючи на спекотну погоду. Справжні дартс-змагання відбулися за сприяння обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Хлопці та дівчата охоче брали участь в киданні дротиків, за що потім отримали медалі та дарунки від організаторів.

Гарний настрій відвідувачам, як завжди, дарували на гостьовому майданчику. Тут виступали вихованці ДЮЦ «Сузір’я», що діє при ЗОШ № 20, дитяча хореографічна група «Олена» та колектив бардів. Чудові концертні програми підготували музичні школи №1 ім. Г.Г. Нейгауза та №2 ім. Ю.С. Мейтуса. Яскраве «Дефіле зачісок» продемонстрували студентки відокремленого підрозділу «Кіровоградського факультету Київського національного університету культури і мистецтв».

Енергійний хіп-хоп у виконанні керівника танцювального колективу «Енерджі» Вадима Ласковського настільки вразив глядачів, що вони намагалися повторювати рухи та танцювати разом з ним. Та безперечними улюбленцями цього Фестивалю стали міми Анна та Іван. Мім-буфонада «Happy people» у їхньому виконанні настільки сподобалась глядачам, що на прохання аудиторії вони не лише показали її кілька разів, але й влаштували цікавий флеш-моб з відвідувачами за мотивами власного виступу.

На цьому VI-й Фестиваль молодіжної книги на вулиці Дворцовій «Бібліотека-молодь: даєш зустрічний рух!» завершився. Та колектив бібліотеки вже готує безліч цікавинок для своїх користувачів. Тож вже незабаром чекайте на черговий сюрприз!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!