Кіровоградці звітують про роботу із покращення репродуктивного здоров'я жінок

20.06.13, 10:44

Минулого літа Кіровоградська область приєдналася до програми «Здоров’я жінок України», яка виконується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).


Відкриваючи семінар-нараду, мета якого - підвести підсумки та чпланувати подальшу діяльність, директор відділу програм здоров'я USAID Бредлі Кронк підкреслив, що агентство працює з 1999 року, фінансуючи програми, спрямовані на підтримку здоров'я у нашій державі. Одна із цілей - підвищити поінформованість населення та акцентувати увагу людей на важливості планування родини.


На Кіровоградщині активну участь у проекті бере чимало державних установ, громадських організацій, навчальних закладів, а основними грантерами програми є Обласна жіноча інформаційна служба та Кіровоградський прес-клуб. Вони ведуьть відразу по кілька унікальних проектів у нашому регіоні, впроваджуючи чимало заходів уперше.  Це і тематичні ігри з брейн-рингу, і відповідні куточки у районних бібліотеках, і флеш-моби, і записи телевізійних передач, і інше.


Цільова аудиторія проектів досить широка - це управлінці, соціальні працівники, молоді люди, журналісти, подружні пари фертильного віку. Окремо важливий елемент - співпраця із обласними державними адміністраціями. На цьому наголосила Чуанпіт Чуа-Оон, асоційований директор Інституту досліджень та тренінгів імені Джона Сноу. За словами пані Чуанпіт, головна мета - зробити так, щоб питання планування родини та репродуктивного здоров'я залишалося у фокусі уваги державних органів влади та відповідних структурних підрозділів профільних міністерств.


Важливим - точніше, ключовим - партнером і ОЖІС, і Прес-клубу у проекті на Кіровоградщині є також Фонд "Здоров’я жінки та планування сім’ї". Це  українська неурядова організація, що працює в сфері планування сім’ї та репродуктивного здоров’я. Саме представники фонду днями презентували у Кіровограді (це була перша презентація в державі) сайт, що містить чимало матеріалів про планування родини: http://www.plana.org.ua


Семінар-нарада щойно розпочалася, тож чекайте подальших репортажів з місця подій - з коментарями, цифрами, корисними почиланнями.


Автор - Вікторія Талашкевич, для tusovka.kr.ua з Ялти



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!