У Кіровограді дасть брифінг двоюрідний брат королеви Великобританії

08.07.13, 15:42
фото - mport.bigmir.net
фото - mport.bigmir.net

З кінця червня в Україні із офіційним визитом перебуває Його Королівська Високість Принц Майкл Кентський, якого супроводжує делегація британського авіаційного клубу «Єйр Сквадрон».

Англійцямі було здійснено переліт з Великої Британії до України на 28 літаках, серед яких 12 - історичні, побудовані у 30-х - 40-х роках.

Принц Майкл Кентський і супроводжуючі його члени делегації вже відвідали міста Львів, Київ та Севастополь, де проведені офіційні зустрічі з керівниками держави (м. Київ), керівництвом АР Крим (м. Севастополь) та міської влади (мм. Львів, Севастополь).


У вівторок, 9-го липня відбувається зворотній переліт учасників заходу до Британії. Сучасні літаки – одним маршрутом, літаки ретро, що мають малий паливний бак – іншим. Для ретро-літаків передбачена зупинка на аеродромі «Кіровоград» (в термін з 13.00 до 14.00) тривалістю близько години. За цей час буде здійснено дозаправку літаків паливом, кофе-брейк та бріфінг пілотів, огляд літаків бажаючими. Всіляке сприяння візитерам надає і обласна державна адміністрація на чолі із Андрієм Ніколаєнко.

Кіровоград планує прийняти наступні літаки:
-   п’ять біпланів «Тайгер Мот» (виробництва 30-х років, основні навчальні літаки первинної підготовки пілотів ВПС Великобританії);
-   легкий пасажирський та військово-транспортний літак Де-Хевіланд «Дрегон» (виробництва 30-х років);
-   легкі навчальні та зв’язкові літаки «Пайпор Каб» та «Супер Каб» (виробництва 30-х - 40-х років), що широко використовувалися під час Другої світової війни.

Питання за телефоном: 050-457-11-19 (помічник начальника Кіровоградскької льотної академії НАУ Ольга Кушнір)

ДОВІДКА: Принц Майкл Кентський (повне ім'я - Майкл Джордж Чарльз Франклін, 1942 року народження) - член британської королівської сім'ї, двоюрідний брат правлячої нині королеви Єлизавети II і двоюрідний племінник останнього російського царя Миколи II. Вільно розмовляє російською мовою. 4 липня Герцог Кентський відзначатиме в Україні свій день народження, що можна розцінювати як жест особливої симпатії до нашої держави. Принц Майкл Кентський веде велику благодійну діяльність. Він заснував благодійний фонд для фінансування суспільно-корисних проектів у сферах культури, охорони здоров'я і освіти. Під час візиту Його Королівська Високість та члени клубу «Єйр Сквадрон» надали благодійну допомогу дитячому лікувальному закладу МОЗ України.



Комментарии

Михаил Сафонов 9 июля 2013 10:03
0
Классная новость очень мило что Ольга Кушнир сослалась на недостаточную манёвренность самолетов для того что бы за рулить в свободную зону, и дозаправка будет на полосе, а значит вас не пустят... большое спасибо... ура...ура...ура....
Ответить
Вікторія Талашкевич 9 июля 2013 10:57
0
Свежая новость - во-первых, самолеты прилетят около 16.30, во-вторых, руководство ГЛАУ организует автобусы, чтобы отвозить людей к самолетам - будут детали, допишу!
Ответить
Вікторія Талашкевич 9 июля 2013 11:59
0
Упс :-( Новости неутешительные - как в том фильме: "Власть меняется!"
Сообщение от Летной Академии:
"Затребованное время посадки - 16.40. Представителей СМИ собираем на КПП№1 лётной академии для размещения в автобусе и доставки на взлётно-посадочную полосу, где будут приземляться, дозаправляться и взлетать самолёты. Свободный доступ желающих не возможен, так как самолёты не могут передислоцироваться с полосы в безопасную зону. Подъезд к ним - только спец.транспортом. Количество мест ограничено"....
Ответить
Asja Vehrova 9 июля 2013 13:58
0
"Прелестно! Прелестно!", как говорила одна ворона в советском мультфильме...
Ответить
Иван Толкачёв 9 июля 2013 17:27
0
ДА! Понятно ! Времени мало! Но ещё раз убили всякое желание у людей, некоторые мои знакомые отпросились на этот час с работы. Другова и не ожидал. РуководствоГЛАУ, просто боится показать, свою способность к быстрой организации. Однако
данная акция планировалась еще с начало июня 2013. Плюс, не умение и не желание. На КПП к Аэропорту пришло к 13-00 от 50 до 70 человек. Это молодежь, дедушки и бабушки с внуками, отцы и матери с сынами и дочерьми. Кроме работников охраны никто не общался, не извинений ни объявления с переносом времени организовано не было. Зато через ворота заезжали дорогие иномарки «ВИП» представителе. Я насчитал еще до 13-00, 4 шт. Журналисты так же подходили, сидели в теньке со своим оборудованием, долго говорили по телефонам и уходили. Просто противно. По данному факту, я передал привет, на горячую линию « НИКОЛАЕНКО нашему губернатору.» Вот объявление с Тусовки.КР. Этот такая поддержка.
Ответить
Вікторія Талашкевич 9 июля 2013 19:31
0
перше відео - приземлення першого літака: http://www.youtube.com/watch?v=HuCDkpKt5Ug
Ответить
Иван Толкачёв 9 июля 2013 19:46
0
очень мило что Ольга Кушнир сослалась на недостаточную манёвренность самолетов для того что бы за рулить в свободную зону, и дозаправка будет на полосе, а значит вас не пустят... большое спасибо... ура...ура...ура....

Когда я услышал сей бред. Я офигел. После тогокогда, я сказал что я знаю ТТХ данных лететельных аппаратов, и знаю их маневринность как в воздухе так и на земле. Была придумана новая версия , о полной загруженности впп. Ну, тог да я просто промолчал. Простояв с 12-50 до 14-30 возле аэро вокзала. Один раз взлете и сел одномоторный учебный самолет Цесна 182.
Ответить
Вікторія Талашкевич 9 июля 2013 22:16
0
Они вообще в пять прилетели: http://tusovka.kr.ua/news/2013/07/09/retro-litaki-zupinilisja-na-dozapravku-u-kirovogradi
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!