Семінар «Безпека дітей в інтернеті» пройшов у дитячому центрі «Молода гвардія»

06.08.13, 11:00
фото надіслала Наталя Юдицька
фото надіслала Наталя Юдицька

У перший день серпня телеком-оператор «Київстар» організував і провів ігровий семінар «Безпека дітей в інтернеті» для дітей, які відпочивають в Українському дитячому центрі «Молода гвардія», м. Одеса. Понад 400 учасників семінару навчилися розпізнавати онлайн-загрози та ознайомилися з правилами безпечної поведінки в інтернеті.

Навчальні семінари «Київстар» проводить у рамках довгострокової соціальної кампанії «Розкажи дітям про безпеку в інтернеті», ціль якої – привернути увагу батьків до основних правил безпечної поведінки в інтернеті та розказати про них дітям.

Понад 400 дітей з дитячого центру «Молода гвардія» у віці від 8 до 13 років у період літніх канікул стали учасниками ігрового семінару. Діти, беручи участь в інтерактивній грі, дізналися про основні види онлайн-загроз, правила безпечної поведінки в мережі та сучасні засоби захисту в інтернеті при виході в мережу з комп'ютера або мобільного телефону. Після теоретичного курсу кожна з команд-учасників отримала спеціально розроблені завдання: виявити небезпечні сайти, визначити основні інтернет-загрози і знайти правильне рішення у запропонованій ситуації. Після командної роботи над завданнями капітани презентували свої результати, і всі бажаючі взяли участь у сесії питань і відповідей, яку для них провів запрошений на семінар експерт з онлайн-безпеки.

Катерина Соломенчук, менеджер зі зв’язків із громадськістю Одеської філії «Київстар»: «У ході семінару «Безпека дітей в інтернеті» запрошені тренери познайомили дітей з центру «Молода гвардія» з існуючими онлайн-загрозами. Ми у цікавій ігровій формі дали учасникам семінару необхідний обсяг знань, використання яких дозволить захистити їх від небезпек в мережі, щоб літо для них було пізнавальним, і головне, безпечним».

Борис Ходорковський, експерт з соціальних комунікацій, блогер: «У школі та вдома ми навчаємо дітей правильно переходити дорогу, не відкривати двері стороннім, бути обережними з незнайомцями на вулиці, але при цьому не говоримо про онлайн-загрози. Інтернет розширив коло спілкування сучасної людини, значно збільшив кількість потенційних контактів в десятки, а іноді і в сотні разів для кожного, включаючи дітей. Однак батьки часто сприймають комп'ютер як технологічну «няню», яка займає дитину нехай навіть не найкориснішими, але безпечними – на їхню думку – справами. Загрози безпеки дитини і сім'ї в мережі часом невідомі більшості дорослих людей, тому своєчасне навчання дітей безпечному спілкуванню в інтернеті неймовірно важливо. «Київстар» протягом декількох років комплексно підходить до питань безпеки дітей в інтернеті і це викликає повагу».

Марія Бондаренко, учасниця тренінгу, (12 років): «На семінарі нам розповіли про основні правила поведінки в інтернеті, дали практичні поради та рекомендації щодо онлайн-безпеки, тепер я відчуваю себе більш захищеною в мережі і знаю як поводитися в різних ситуаціях, щоб не стати жертвою інтернет-шахраїв».

«Київстар» з 2009 року реалізує програму «Безпека дітей в інтернеті» для захисту найменших користувачів від онлайн-загроз. У рамках програми розроблено спеціальні навчальні матеріали для школярів та методичні рекомендації для вчителів українських шкіл з навчання дітей безпечній поведінці в інтернеті. Разом з експертами видано посібник для батьків і відібраний «білий список» рекомендованих сайтів для дітей, на основі якого фахівцями «Київстар» впроваджено унікальний на телеком-ринку України безкоштовний сервіс «Батьківський контроль» для безпечного виходу в інтернет з мобільного дитини. У 2012 році «Київстар» спільно з «Майкрософт» розробив сервіс «Батьківський контроль» для домашнього комп'ютера. У рамках кампанії волонтери «Київстар» системно проводять інформаційну роботу з дітьми, їх батьками та вчителями.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!