Смачні сири та бринзу виготовляють у Світловодському районі

21.08.13, 10:00
М'які сичужні сири ТОВ НАК
М'які сичужні сири ТОВ НАК

Спільне українсько-болгарське багатопрофільне ТОВ „НАК” досить відоме, воно спеціалізується на виробництві м'яких сичужних сирів (болгарської бринзи).

Продукція неодноразово відзначалася нагородами на обласному конкурсі «Кращі товари Кіровоградщини» у категорії «Продовольчі товари для населення». Реалізується під власною торговою маркою «Світ сиру».

Саме тому днями, у рамках вивчення ситуації із продовольчої безпеки в області, на підприємстві побував губернатор Андрій Ніколаєнко - його запросили на відкриття модернізованого тваринницького комплексу ПП "Корида-Сервіс", де займаються корівками, які і даватимуть молоко для сирів.



ТОВ НАК у селі Подорожнє
ТОВ НАК у селі Подорожнє
  Губернатор Андрій Ніколаєнко підкреслив, що цей комплекс дасть нові робочі місця, нову якість продукції для споживачів, а державі – ще одну цеглинку у фундамент продовольчої безпеки.

Модернізація ферми потужністю 400 голів корів розпочалася ще у 2010 році. За новітніми технологіями було побудовано доїльний зал. На даний момент з Бердянська завезено перші 40 голів, в найближчих планах закупівля ще 60 голів племінної худоби.

Як повідомив директор ПП "Корида-Сервіс" Олег Медяник, очікуваний обсяг виробленої продукції становитиме 4,2 тис. тонн молока на рік.



Але облаштовані сучасні фермові корпуси – це лише перший крок у добре організованому циклі: ферма – доїльна зала – фабрика з виготовлення сиру, бринзи і навіть вершкового масла за старовинними домашніми рецептами. Останнє користується особливим попитом у жителів Світловодська, та й всієї Кіровоградської області - сири можна купити у мережі магазинів "Ятрань".



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!