Кіровоградські юні артисти ярмаркували у Сорочинцях

03.09.13, 10:00

Кіровоградці у Сорочинцях
Кіровоградці у Сорочинцях
Ще під час поїздки до Пирогово, в червні цього року, оргкомітет Сорочинського ярмарку звернув увагу на високу професійність та згуртованість двох колективів Кіровоградського обласного ЦДЮТ і саме тоді запросили Народний художній колектив оркестр народних інструментів «Орія» та Народний художній колектив театр-студія «Маска» взяти участь у Національній Сорочинській ярмарці – 2013.


Саме туди, 23-24 серпня, і подалися колективи не тільки «продавати» талант та отримувати за це нагороди та глядацьку любов, але й зануритися в справжню українську ярмаркову атмосферу. 


Кіровоградці у Сорочинцях
Кіровоградці у Сорочинцях
В останній день, зокрема у День незалежності України, молодша група Народного художнього колективу оркестру народних інструментів «Орія», керівник Світлана Дон, та Народний художній колектив театр-студія «Маска», керівник Надія Фільченкова, виступили на головній сцені Сорочинського ярмарку з показовою виставою по О.Вишні «Вишневий ярмарок».


Ну, а «Орія» ще взяла участь у фестивальному конкурсі фольклорних колективів, де й посіла І місце за виконання двох творів - «Полька» (авт. С.Попадюк.) та української народної пісні «Ой, гарна,я, гарна». Соло на сопілці виконав Костянтин Аліфиренко (10 років).


Усіх членів журі та глядачів перш за все здивував «живий» та дуже професійний звук, який народжувався у молодшої групи оркестру. До слова, серед усіх колективів, які брали участь у фестивалі народної творчості на Національному Сорочинському ярмарку - 2013, а їх було понад 100, колектив «Орії» був наймолодший (2-8 класи)!


Кіровоградці у Сорочинцях
Кіровоградці у Сорочинцях
Два дні активної участі у ярмарці пролетіли як мить, залишивши по собі купу гарних вражень, подарунки та дитячу впевненість у національній особливості українського народу, яка обов’язково переросте у дорослу національну гідність та гордість за рідну Україну, принаймні колектив Кіровоградського обласного ЦДЮТ для цього і працює.


Автор - С.Коропалова



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!