У Кіровограді презентували спецкурс з основ податкових знань

23.09.13, 8:30

Сьогодні у кіровоградській загальноосвітній школі №34 в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області Сергій Колотуха презентував спеціальний курс та підручник «Основи податкових знань» для учнів дев’ятих класів.

Це спільний проект Міністерства доходів і зборів України та Міністерства освіти і науки України, спрямований на формування податкової культури підростаючого покоління, створення позитивного іміджу сумлінного платника податків та підвищення рівня добровільної сплати податків. Авторами ідеї та керівниками проекту стали Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко та Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник.

«Ми з вами стали свідками історичного моменту, адже з часів оголошення України незалежною державою вийшов у друк перший підручник з основ податкових знань для учнів 9-х класів. Це видання є спільною працею українських науковців, освітян та фахівців Міністерства доходів і зборів України, яке дозволить ближче познайомитися з такими поняттями як податки та податкова система, а також дозволить зрозуміти, чим займаються органи доходів і зборів» ‒ сказав Сергій Колотуха.

У свою чергу директор школи Віктор Ануфрієв зазначив, що підручник „Основи податкових знань” відкриває нову сторінку підготовки навчально-методичної літератури з подібної тематики для загальноосвітніх навчальних закладів, адже на даний момент не існує подібних видань, а тому його актуальність для шкіл та учнівського загалу не викликає сумніву.

Вчитель з економіки Павло Костюкевич підкреслив, що посібник надає можливість отримати практичний досвід економічної поведінки і навчитися взаємодіяти з іншими учасниками податкових відносин, який можна використовувати як у повсякденному житті, так і в майбутній діловій кар’єрі.

На сьогоднішній день підручник з основ податкових знань безкоштовно отримав кожен учень 9-х класів Кіровоградської області. Загалом на школи області надійшло більше дев’яти тисяч примірників видання.

****

Спецкурс «Основи податкових знань» викладатиметься в якості факультативу в усіх загальноосвітніх школах України. Школярі вивчатимуть  історію виникнення і розвитку податків у світі та в Україні, від Київської Русі до сьогодення.  Діти зможуть дізнатися, які є види податків і зборів, які з них сплачує їх родина, як їх обчислювати та сплачувати.  Підручник містить багато практичних завдань. Наприклад, діти зможуть самостійно  обчислити суму ПДВ, що сплачується при покупці товару, чи прорахувати суму видатків і доходів державного бюджету, що дасть їм розуміння про принципи формування головного кошторису країни.

Текст і фото - Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області




Комментарии

Andrey Florenko23 сентября 2013 15:06
0
Как объяснить ребенку что такое налоги? Откусите у него 15% его мороженого,-)
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!