Хутір Надія вітав гостей та учасників фестивалю "Вересневі самоцвіти"

29.09.13, 10:08
Майстриня Варвара Діордієва
Майстриня Варвара Діордієва
Всеукраїнське свято театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти" не змінює своїм традиціям – 43-е святкування пройшло 28-го вересня на території музею-заповідника "Хутір Надія", де впродовж багатьох років жив і працював знаний український драматург, актор, режисер і театральний діяч – Іван Карпович Тобілевич (Карпенко-Карий).

Гостей свята зустрічала чудова виставка-ярмарок виробів hand-made, далі розташувалися палатки із напоями та наідками, а всередині заповідника була виставка книжок кіровоградських видавництв, цікаві лотереї від бібліотек та "Імекс-ЛТД", поетичний майданчик та концерт на сцені.

Загалом, кожен міг знайти собі розваги до смаку. Принаймні, просто походити гарним парком, що розташувався на березі мальовничого озера, чи завітати у музей хореографії.



Вітаючи учасників та гостей Свята заступник голови ОДА Галина Пастух відзначила:
– Сьогодні на священну землю Корифеїв приїхало багато гостей з усіх куточків України, щоб вклонитися їхній славній пам'яті. Кіровоградщина по праву вважається колискою української драматургії, саме тут у 1882-му році було відкрито перший український професійний театр, де працювали славетні Марко Кропивницький, Іван Карпенко-Карий, Марія Заньковецька, Микола Садовський, Панас Саксаганський та інші видатні українські актори.




Завершило святкування театральне дійство «Український Мольєр» за участю акторів Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.Л.Кропивницького та Театрів – учасників Свята, а також святковий концерт Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені П.К.Саксаганського, пише сайт ОДА




  • Вересневі самоцвіти-2013
  • Вересневі самоцвіти-2013
  • Вересневі самоцвіти-2013
  • Вересневі самоцвіти-2013
  • Вересневі самоцвіти-2013
  • Хутір Надія
  • Вересневі самоцвіти-2013
  • Вересневі самоцвіти-2013

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!