Кубок Барбоса по-кіровоградськи-2013

01.10.13, 16:28
фото надіслала Олена Ерет
фото надіслала Олена Ерет

Благодійна виставка безпородних собак «Кубок Барбоса по-кіровоградськи» пройшла у нашому місті цього року вчетверте. Цей унікальний і єдиний в нашому місті захід, покликаний привернути увагу людей до того, що безпородні тваринки заслуговують на любов господарів.

Організатори заходу -  громадська організація «Бім» - створила справжнє свято у Ковалівському парку для наших чотирилапих улюбленців та їх господарів, ще раз доводячи, що важливе місце займає дружба між людиною і твариною, а її за гроші купити аж ніяк не можна! Близько двадцяти безпородних собак показували свої таланти на конкурсі, а їх господарі із щирим серцем раділи за  маленькі перемоги своїх улюбленців. Та брали участь у заході не лише чотирилапі собачки, а й ті, в кого лише три лапки, але господарі цих тваринок говорять, що вони такі ж активні та веселі, як і інші тваринки. Ще однією особливістю цього свята стало те, що кожен бажаючий міг обрати собі домашнього улюбленця, адже  для цього діяла фотовиставка та акція «Знайди собі друга». Тваринок треба вчитися любити з дитинства, переконані організатори, тому для діток підготували розважальну програму з різноманітними іграми.

Конкурсна програма для безпородних тваринок була насиченою і цікавою. Собакам та їм господарям довелося подолати певну смугу перешкод – пройти через «тропічний ліс», пробратися через «озеро» і «пірнути» у «вогонь». Після цього господарі своїх чотирилапих друзів розповіли глядачам про таланти своїх улюбленців, а їх виявилося чимало, адже в кожної собачки була своя особливість – одні вдало охороняють господарів і дім, товаришують із кішками, другі полюбляють позувати для фото, а треті – приміряти взуття господарів та складати його в зручному місці… І таких умінь не перелічити! Найсмачніший конкурс «Хто швидше з’їсть сосиску» визначив найспритнішого. А от перевіряючи чотирилапих друзів на вірність, тут задніх не пас ніхто, адже незважаючи на те, що господарі стояли по іншу сторону майданчика, собачки одразу знайшли своїх господарів.

Неабиякий захват і купу аплодисментів викликав наступний етап конкурсу, в якому собачки демонстрували свій стиль. В образі Остапа Бендери, Мінімауса, Казкової принцеси, соліста Лебединого озера та інших кіно- та казкових героїв прогулювалися домашні улюбленці на імпровізованому подіумі, показуючи не лише ексклюзивний одяг, а й хороші манери та виховання. І поки наші найменші друзі намагалися завоювати свій авторитет у колі тварин-конкурсантів та одночасно сподобатися журі, чого їм без сумніву вдалося досягти, глядачі теж відзначали свого улюбленця, уважно придивляючись до харизми, характеру та стилю!

У гарному настрої, який подарували всім домашні тваринки, не помітили і як завершилася конкурсна програма, та головне вони довели - такої вірності і вроди немає в жодної природи! Визначення переможців відбувалося у ретельному та активному обговоренні. У номінації «Найбільш стильний» переміг собака Хома із господарем Оленою Ерет, «Як дві каплі води» вийшли схожі Лола та її господиня Тетяна Пилипчук, справжнім джентельменом, як і улюбленцем глядачів, визначили Кекса, господарем якого є Олександр Ланецький. Титул «Найталановитіший» отримала Лапа (господиня Марина Скібіцька), а «Спритний ненажера» - Ніцца (господиня Аня Лисенко). Фотомоделю року стала домашня улюблениця Жені Кондрової - Каштанка, у номінації «Найчарівніша посмішка» без вагань перемогу отримала Мушка (господиня Таня Цонєва), титул «Найенергійніший» дістався Дейзі (господиня Олена Хлевицька). «Найпухнастіший хвіст» був у Сімони (господиня Марина Красовська), «Наймиліші лапки» - у Філі (господиня Оксана Горська), «Найкумедніша хода» - у Фіони (господиня Ніна Пилипчук), «Найгарніший носик» - у Лайли (господиня Богдана Плющ), а «Незабутній погляд» - у Барні (господиня Катя Онищук). У номінації  «Собака-блискавка» перемогла домашня улюблениця Жені Бугаєвського – Люсі. Таким чином всі залишилися з відзнаками! Члени журі тримали інтригу, тож ім’я лідера притримали на десерт, говорячи, що довго радилися, хто ж стане переможцем. У результаті «Кубок Барбоса по-кіровоградськи» отримали вперше за чотири роки існування конкурсу дві красуні-собачки – Лапа (господиня Марина Скібіцька) та Лола (господиня Тетяна Пилипчук), які під гучні оплески глядачів отримували нагороди та грошовий сертифікат!

Вітаючи переможців, ми вирішили ближче познайомитися з двома титулованими красунями та дізнатися в їх господарів про життя цих собачок.

- Моїй собачці півтора роки, - говорить Марина Скібіцька. - Коли вона в нас з’явилася їй було лише три місяці. Ми її підібрали на вулиці Комарова біля Критого ринку. Вона лежала під деревом, взагалі ніяка, втративши цікавість до життя, вона помирала… В неї була розірвана мордочка, бо її покусали великі собаки, ми дуже хвилювалися за неї. Хотіли лікувати її на місці, але потім забрали додому, думали, що не виживе, та ветеринар сказав, що її можна врятувати. У неї виявилася одна хвороба на іншій, але, на щастя, ми її виходили. Єдине в неї немає лапки, ветеринар сказав, що в неї не було її з народження. Вона у нас Лапа без лапи… З боку Лапи до нас відчувається велика вдячність… Вона дуже дружелюбна, активна, всіх котів і собак любить. Не зважаючи, що її раніше зрадили інші люди, вона їм вірить, грається з дітьми. Вона в нас зірка на Шкільному!

Із щастям в очах розповідає про одну із своїх домашніх улюбленців (а в неї їх 13!) Тетяна Пилипчук: - Я знайшла Лолу у підвалі на Жадова. Вона була дуже маленька, я і не думала, що вона виросте такою великою. Я не знаю, хто з неї знущався, що з нею робили, але вона сиділа в мене на руках і плакала, як дитина, справжніми сльозами. Я думала, що не зможу убрати в неї страх, та вдалося! Вона в мене сама крупна із дев’яти собак. Була б я міліонером, звичайно ж, побудувала б притулок, адже без собак і котів жити неможливо… Я дуже хочу, щоб серця у кіровоградців прокинулися. Мені кажуть, дітей нема чим годувати, а ви собаками займаєтесь, так я їм відповідаю – корміть і ви, ви хоч одній дитині допомогли, а ми із друзями возимо речі діткам у дитячі будинки. Таким чином і тваринкам допомагаємо, і людям, - говорить лікар-невропатолог п’ятої поліклініки м. Кіровограда. Тетяна Пилипчук.

У кожної собачки-учасниці своя історія, особлива… Та які б перешкоди не подолали господарі на шляху до порятунку наших найменших друзів, відтепер вони мають найголовніше від них вірність, любов і відданість… Конкурс вкотре довів, що головне не порода собаки, а любов і тепло, яку вони випромінюють і дарують господарям.

автор - Вікторія Семененко, фото та текст надіслала Олена Ерет




  • Кубок Барбоса по-кіровоградськи-2013
  • Кубок Барбоса по-кіровоградськи-2013
  • Кубок Барбоса по-кіровоградськи-2013
  • Кубок Барбоса по-кіровоградськи-2013
  • Кубок Барбоса по-кіровоградськи-2013
  • Кубок Барбоса по-кіровоградськи-2013
  • Кубок Барбоса по-кіровоградськи-2013

Комментарии

Катя Онищук 3 октября 2013 17:50
0
милашки)))
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!