В обласній філармонії розпочався новий концертний сезон

08.10.13, 13:57

Першими в цьому концертному сезоні кіровоградських шанувальників хорового мистецтва привітав Національний заслужений академічний український народний хор України ім. Григорія Верьовки.


Відкриваючи концертний сезон, директор обласної філармонії Микола Кравченко, тепло привітав присутніх та відзначив, що нинішній сезон у філармонії стане особливим, адже першим, хто виступає на сцені є всесвітньо відомий український хоровий колектив ім. Г. Г. Верьовки, а завдяки підтримці обласної влади гості філармонії, відчуватимуть себе як ніколи комфортно – тут реконструйовано систему теплопостачання, вентиляції, кондиціонування повітря.

- Я хочу щиро подякувати обласній владі, яка не просто опікується культурною галуззю, а живе нею. Минулого року за підтримки Сергія Ларіна філармонія отримала нову сучасну систему освітлення, цього року Андрій Ніколаєнко ініціював реконструкцію системи теплопостачання та кондиціювання повітря, - відзначив Микола Кравченко.

Присутніх привітав і голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко. Він наголосив, що обласна філармонія, без сумніву, є знаним культурним осередком. Тут створено усі умови не лише для концертної діяльності талановитих виконавців, а й для шанувальників мистецтва, і сьогодні кіровоградській філармонії не соромно приймати у себе колективи із світовим ім'ям.

- Ми пишаємось від того, що відкриття концертного сезону розпочинає Національний заслужений академічний хор України імені Григорія Верьовки, яким майже 50 років керує наш земляк, наша гордість і наша слава – Герой України, народний артист СРСР, народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка, професор, академік, а головне – наш земляк Анатолій Авдієвський і я радий вітати Анатолія Тимофійовича на рідній землі, - наголосив Андрій Ніколаєнко. Він тепло привітав Анатолія Авдієвського та від імені усіх шанувальників хорового співу побажав нашому знаному землякові міцного здоров'я, творчих успіхів і частіше приїздити на малу батьківщину.




  • хор імені Григорія Верьовки
  • Микола Кравченко
  • Андрій Ніколаєнко
  • Обласна філармонія

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!