Кіровоградська делегація взяла участь у бізнес-форумі у місті Калуга

16.10.13, 9:00
місто Калуга
місто Калуга

Голова Кіровоградської обласної адміністрації Андрій Ніколаєнко взяв участь у бізнес-форумі "Росія та Україна – економічний розвиток скрізь призму інвестиційної політики", який пройшов у місті Калуга Російської Федерації. Андрій Іванович очолив делегацію Кіровоградської області, яка стала частиною української делегації, очолюваної Прем’єр-Міністром України Миколою Яновичем Азаровим.

Високопосадовці, керівники обласних державних адміністрацій та представники бізнесу познайомилися із досвідом залучення інвестицій у Калузькому регіоні, поспілкувалися із топ-менеджментом найбільших міжнародних компаній, що прийшли в область, відвідали ряд індустріальних об'єктів.

У рамках форуму відбулося також обговорення основних чинників, що визначають якість та успіх бізнесу. Губернатор Калузької області звернув увагу учасників форуму на системний підхід до формування сприятливого підприємницького середовища: це і державна підтримка у плані створення зрозумілого інвесторові продукту - індустріального парку, це і комплексне залучення до роботи усіх ланок влади, це і супровід проектів на кожному етапі їх реалізації, що сприяє оптимізації термінів та спрощенню формальних процедур. "Економіка, ґрунтована на знаннях, - те, до чого ми прагнемо", - резюмував глава Калузького регіону.

Варто зазначити, що на Кіровоградщині ці принципи також вже понад три роки лежать в основі залучення інвестицій – як вітчизняних, так і закордонних. Зокрема, з цією метою проводяться Інвестиційні форуми, планується створення індустріального парку, надається підтримка впровадженню новітніх технологій на виробництві. Більше того, залучення інвестицій на території є одним із пріоритетів обласної програми розвитку «Центральний регіон-2015». За цим показником Кіровоградська область є одним із лідерів, але уважно вивчати досвід колег із інших регіонів та країн ніколи не зайве, тому участь кіровоградської делегації у форумі у місті Калуга має стати ще одним важливим етапом на шляху залучення інновацій у соціальну та економічну сфери Кіровоградщини.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!