Підтримай талановитих школярів міста Кіровоград!

17.10.13, 9:00

Команда Кіровоградського НВК №26 «Infinity» потрапила в другий етап конкурсу від компанії REHAU та потребує підтримки всіх фанів рідного міста.

Цієї осені більше 300 ініціативних та талановитих команд з усієї України взяли участь у всеукраїнському шкільному конкурсі «Вікна Нашого Міста» від компанії REHAU, який триває з 1 вересня до 30 жовтня 2013 року. Мета конкурсу – допомогти дітям набути нових знань у сфері архітектури, будівництва, енергозбереження та спонукати до власного розвитку.

На проведення такого конкурсу представників компанії REHAU надихнули успіхи та досягнення минулорічного проекту «Мій будинок майбутнього», в якому взяли участь декілька сотень учасників з усієї України. 50 фіналістів презентували свої відео- та фотопроекти, а переможці отримали цінні призи, серед яких нові вікна в свій шкільний клас. Проте найбільшим надбанням від участі в конкурсі, на думку самих учнів, стало залучення дітей до вирішення проблем екології та енергозбереження, можливість застосування отриманих знань у власних школах та енергоефективних проектах міста.

На цьогорічний конкурс відгукнулися понад 300 шкільних команд з усієї України, які до 30 вересня змагалися за право потрапити в другий тур і розпочати власне дослідження історії архітектури рідного міста, взявши на приціл цікаві та незвичні вікна.

Одним із фіналістів стала команда Кіровоградського НВК №26 – «Infinity». Конкурсантиз 8-В класу обрали таку назву невипадково, адже вони вважають, що запаси енергії, думок та ідей, а головне, впевненості у власних силах і перемозі в їхньої команди нескінченні.До того ж цікаві факти з історії власного міста вони також можуть оповідати без зупину. Колишня фортеця святої Єлизавети, пізніше місто Єлисаветград, а сьогодні Кіровоград, змагаючись із столицями одним із перших запустило своїми вулицями електричний трамвай, відкрило телефонну станцію та впровадило телеграф. А такі відомі діячі, як Ю. Мейтус (композитор), Г. Нейгауз (піаніст і педагог), В. Винниченко (літератор і публіцист), Є. Коноплянка (український футболіст, півзахисник збірної України), – це лише незначна частина знаменитостей, з життям яких сплетена історія міста.

За умовами другого туру, команда обрала будинок у Кіровограді та провела історико-архітектурне дослідження, під час якого кожен з учасників команди зміг приміряти на себе одну з ролей: архітектора, історика, журналіста, інженера-інноватора, капітана. У результаті команда підготувала відеопрезентацію та виклала її на сайті конкурсу. Онлайн-голосування проводиться в соціальних мережах з 17 до 30 жовтня. 1 листопада 2013 року за результатами голосування в соціальних мережах та за вибором журі REHAU буде визначено двох переможців, кожен з яких отримає головний приз – засклення одного з класів школи та планшети для кожного учасника команди.

Яку будівлю обрала команда Кіровограда та чому?
Які вікна-«родзинки» розшукала у власному місті і, головне, наскільки креативно зуміла їх презентувати?
Як проголосувати?
Переглянути презентацію можна за посиланням:
http://konkurs.rehauvikna.com.ua/work/13/

Отримати більш детальну інформацію про команду та її проект, дізнатися, що саме їх надихнуло на участь у конкурсі, а головне, підтримати старання талановитих та енергійних школярів із Кіровограда можна, завітавши на презентацію команди «Infinity», яку школа організовує на наступному тижні. Якщо ви бажаєте відвідати презентацію або у вас з’явились додаткові запитання, ви можете звернутися до організаційного комітету конкурсу.

Організаційний комітет: Ірина Козятник e-mail: Iryna.Koziatnyk@rehau.com тел.: 0 800 30 8888

Для довідки: Міжнародний концерн REHAU був заснований у 1948 році в м. Рехау (Німеччина) і на сьогоднішній день представлений у більш ніж 50 країнах світу.Практичний досвід у галузі полімерних матеріалів компанія застосовує у виробництві віконних, дверних та фасадних профілів, жалюзі, підвіконь, систем для балконного засклення, зимових садів. На віконному ринку України підприємство працює з 1997 року. www.rehau.ua/vikna
Одним із принципів діяльності компанії є активна соціальна позиція. По всьому світу REHAU займається благочинною діяльністю в різноманітних сферах та реалізує цілий ряд проектів. Одним з таких проектів в Україні став конкурс для школярів «Вікна Нашого Міста»
www.konkurs.rehauvikna.com.ua.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!