Розбудова нової країни. Моя історія

22.10.13, 8:29
Людмила Талашкевич
Людмила Талашкевич

Саме під такою назвою вийшла книга, присвячена двадцятій річниці встановлення дипломатичних відносин між Сполученими Штатами Америки і Україною. Це важлива частина  хроніки  останніх двох десятиріч, адже вона містить історії людей, котрі були учасниками програм обміну, спонсорованих урядом США.

Протягом останніх двадцяти років майже 40000 українців змогли взяти участь у різних програмах обміну, фінансованих Державним департаментом США. Освітяни, юристи, бізнесмени, журналісти, науковці, працівники законодавчої, виконавчої та судової гілок влади, представники неурядових організацій, студенти університетів, учні шкіл….

Всі ми переймали американський досвід, набували нових знань, вмінь та поглядів. Шість тижнів стажування у США дали мені можливість глибше зрозуміти моральні і культурні цінності громадян Сполучених Штатів, познайомитися з цікавими людьми, налагодити партнерські стосунки з американськими вчителями. Адже Програма педагогічної майстерності й досягнень вчителів шкіл Євразії та Південної Азії – це програма, що надає унікальну можливість учителям загальноосвітніх шкіл з багатьох куточків нашої планети зібратися разом, поглибити компетентність у предметах, які ми викладаємо, покращити навички викладання, і головне – поділитися власним досвідом.

У Програмі 2009 року з України стали учасниками дев’ять учителів. Ми навчалися в університетах в різних штатах країни, відвідували заняття у школах, оволодівали основами інформаційно-комунікаційних технологій. Після мого стажування ми приймали у нашій школі чотирьох американських учителів : Інгрід Спенс, штат Айдахо, Бет Томас, штат Монтана, Боб Вітовські, штат Техас та Шерон Харріс, штат Кентукі. Учителі англійської мови нашого району брали участь у роботі семінарів, які сприяли підвищенню професійних навичок викладання англійської мови, дали унікальну можливість спілкуватися з носіями мови та ділитися власним педагогічним досвідом.

Перебування американських учителів у нашій школі стали незабутніми і для моїх учнів та їхніх батьків. Ми готували і проводили різноманітні заходи на англійській мові  - екологічні мітинги, театральні вистави, тренінги, батьківські збори.  А ще ми показали нашим гостям найчарівніші куточки нашої Батьківщини – Київ, Львів, Карпати, Кіровоград, Одесу. Та головне  - діти спілкувалися на англійській мові!

Мені дуже приємно, що нашими успіхами пишається Київський ресурсний центр для випускників, який став платформою для нашого спілкування, організовуючи  і проводячи конференції, круглі столи, цікаві зустрічі, сприяючи таким чином нашому професійному росту і наголошуючи, що у нас є особлива мета – «сприяти трансформації українського суспільства, впроваджуючи демократичні цінності та професійну компетентність».

автор - Людмила Талашкевич




  • Інгрід Спенс у Новоукраїнці

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!