Навчальний курс з нових медіа для працівників прес-клубів

04.11.13, 16:00

Громадська організація «Центр медіареформ» (Київ) у партнерстві з Донецьким прес-клубом оголошує набір на навчальний курс з нових  медіа, розроблений для  працівників  регіональних прес-клубів (/медіа-клубів) України. Навчання триватиме з грудня  2013 року по березень 2014 року і передбачає три дводенні тренінги в Києві та міжсесійні самостійні завдання для постійної групи учасників у складі 20 осіб. 

Навчальні  модулі охоплюють тематику, яка допоможе кожному учаснику впевнено орієнтуватися і діяти в сучасному мультимедійному середовищі та невідкладно застосовувати нові навики у своїй повсякденній роботі. Група, зокрема, вправлятиметься в наступних практичних питаннях: 
мультимедіа та інтерактив в інтернет- журналістиці; сучасні засоби генерування контенту; інтерактивні сервіси, які заставляють формальний, «неживий» веб-сайт організації працювати на її цілі; аудіо формати,  відео формати,  карти, презентації, інфографіка;  просування контенту та розширення аудиторій через соціальні мережі;  інтернет-ресурси і бази даних; пошук і опрацювання інформації;  новітня журналістика, ідеї для матеріалів тощо.

Дати трьох дводенних тренінгів – у другій половині грудня, наприкінці січня та на початку березня  – погоджуються. 
Навчання учасників є безкоштовним. Для участі у тренінгах слід заповнити  анкету (додається) і надіслати її до 18.00 15 листопада (п’ятниця) 2013 р. на адресу: tstroy@pclub.dn.ua Результати відбору будуть оголошені 18 листопада 2013 р.

Навчальний курс впроваджується в рамках проекту «Нові медіа – нові інструменти для впливу на суспільний діалог та соціальні процеси», що здійснюється за підтримки Посольства США в Україні.  
Мета проекту: підвищення медіа компетентності працівників прес-клубів (/медіа-клубів) та прищеплення їм спеціальних навиків з використання новітніх веб-технологій і соціальних мереж, зокрема, для висвітлення регулярних дискусій, які відбуваються на майданчиках регіональних прес-клубів між місцевими журналістами та представниками влади, бізнесу, громадського сектору, експертами тощо.

Організатор:  Центр медіареформ (ЦМР) - ЦМР з 2002 року співпрацює з журналістами, політиками, державними службовцями, юристами, бізнесменами, аналітиками з метою покращання журналістських стандартів, сприяння ефективній урядовій комунікації, поглибленню змістовного діалогу між владою та громадянами через посередництво мас-медіа.  Впродовж 10 років своєї діяльності ЦМР скеровує свої зусилля на проведення  медіа клубів, семінарів та тренінгів для журналістів/редакторів, активістів НУО, органів влади, правоохоронців на теми сучасної комунікації, журналістських стандартів, редакційної політики, регулювання медіа, самоорганізації журналістів, прозорості влади;  проводить дослідження проблем розвитку та функціонування незалежних медіа в Україні;  готує та видає посібники для фахівців, які працюють в журналістиці чи сфері комунікації тощо.

Координація:  Донецький прес-клуб  - я
к пілотний проект Українського освітнього центру реформ (УОЦР) розпочав свою роботу 25 квітня 2000 року та був зареєстрований як громадська організація 31 липня 2001 року. Метою діяльності є об’єднання журналістів, підтримка їх професійної діяльності, сприяння розвитку незалежних медіа, впровадженню реформ, побудові відкритого демократичного суспільства в Україні; активна співпраця з громадськими організаціями. Основні напрямки роботи: проведення медіа заходів (стаціонарних та виїзних), організація навчання для молодих журналістів, а також тренінги з питань побудови ефективного діалогу з мас-медіа для різних цільових аудиторій.

Контактна особа: Тетяна Строй tstroy@pclub.dn.ua  тел.: 066 224 36 55, 096 6 634 634



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!