Дмитро Танський: Ювілейний вечір у музеї

06.11.13, 9:25
Дмитро Танський: Ювілейний вечір
Дмитро Танський: Ювілейний вечір

Першого листопада, у рамках роботи «Літературної вітальні», у Кіровоградському обласному художньому музеї відбувся ювілейний вечір кіровоградського поета-пісняра, члена Конгресу літераторів України  ДМИТРА ТАНСЬКОГО із творчою інтелігенцією міста, колегами, співробітниками та відвідувачами музею.

Дмитро Танський народився 20 жовтня 1943 року у с. Надлак Новоархангельського району на Кіровоградщині. Передувало майбутній кар’єрі літератора важке повоєнне дитинство, навчання в профтехучилищі, нелегка праця на кіровоградському заводі сільгоспмашин, служба в армії, навчання у місцевому педінституті, а  згодом – робота у журналістиці. Працював редактором Кіровоградської районної газети «Зоря», редактором багатотиражки заводу «Друкмаш», дебютував з добірками віршів в обласних газетах «Молодий комунар» та «Кіровоградська правда». У 80-90-ті рр. почав друкуватися з поезіями і гуморесками в українських журналах «Дзвін», «Україна», «Перець» та в альманахах видавництва «Молодь України».

Дмитро Танський – член обласної організації Конгресу  літераторів України, автор багатьох сатиричних збірок, неодноразово ставав лауреатом Всеукраїнських фестивалів народної пісенної творчості. Саме у 2013 році вийшла друком ювілейна збірка Дмитра Івановича «Квіти чарівного берега». Цю збірку також  було презентовано на цій зустрічі.

На творчий вечір привітати ювіляра завітали рідні, друзі та колеги поета, зокрема: голова правління обласної організації  Конгресу  літераторів України А.Юрченко, книговидавець, директор поліграфічного центру «Код» В. Лисенко, голова ПСП «Синюха» О.Голобородько, член Національної спілки письменників України С. Колесніков, журналістка Л.Миколаєвська, член Конгресу літераторів України А.Курганський. Поезія Д.Танського, яка стала піснею,звучала у виконанні ансамблю бандуристок «Мальвочки» Кіровоградського музичного училища (керівник І. Прокопова), дуету «Тембр» (керівник А.Чечер) та самодіяльного композитора і співака Василя Калашнікова.

У виконанні автора прозвучали його вірші та спогади. Ювілейний творчий вечір, який відбувся під уявним гаслом «Квіти чарівного берега» пройшов в теплій, гумористичній та дружній атмосфері, мав численні схвальні відгуки гостей музею. Дмитро Іванович вразив всіх присутніх на цьому заході своєю життєрадісністю, оптимізмом, емоційним виконанням поетичних творів, громадянською позицією і розповіддю про те, як саме він став поетом - піснярем.

Сподіваємось на подальші творчі зустрічі з талановитою людиною – Дмитром Івановичем Танським.

автор - Ганна Осіпова – заступник директора з наукової роботи Кіровоградського обласного художнього музею




  • Дмитро Танський: Ювілейний вечір
  • Дмитро Танський: Ювілейний вечір
  • Дмитро Танський: Ювілейний вечір
  • Дмитро Танський: Ювілейний вечір
  • Дмитро Танський: Ювілейний вечір
  • Дмитро Танський: Ювілейний вечір
  • Дмитро Танський: Ювілейний вечір
  • Дмитро Танський: Ювілейний вечір
  • Дмитро Танський: Ювілейний вечір

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!