«Нірвана» - володар Олімпійського Кубку з «Що? Де? Коли?» серед школярів

12.11.13, 12:00
Парадокс - наймолодша команда
Парадокс - наймолодша команда

У приміщенні ОЦДЮТ відбувся шкільний Олімпійський кубок по грі «Що? Де? Коли?». Турнір проходив не по стандартній схемі, де виграє команда, яка дала найбільше правильних відповідей, а по олімпійскій, де команди грали кожен тур проти конкретного суперника. Турнір був розділений на 6 турів, по вісім запитань у кожному. Перші три тури складалися з групових боїв, наступні три - плей-офф.

Ведучим та редактором змагання виступив Олександр Тарасенко. Слід зауважити, що як редактор серйозного турніру, він сьогодні став дебютантом. Ігрове жюрі представляли - Дмитро Дурач(голова ІЖ), Юрій Никифорук та Іван Макада. Всього на турнірі зареєструвались 28 шкільних команд та дві фестивальні молодіжні команди.


Після того, як команди були посіяні у вісім груп, почалися групові бої. У першому турі всі команди зіграли досить "рівно", тільки одна кіровоградська команда «ВДВ» зуміла показати непоганий результат - 5 взятих відповідей. Тому боротьба за перші місця у наступних турах була дуже запеклою, адже тільки вони давали змогу поборотися за медалі.

Другий та третій тур виявилися для команд дещо легшими, тому всі показали гарні результати в порівнянні з першим. Найкращі результати показали команди «Нірвана» (12 взятих у двох турах), «Brainstorm» (11 із 16), «ВДВ» (10 п.в.), «Хрущі» та «КотоГени» (по 9 очок).

Крім того, треба сказати, команди були дуже серйозно налаштовані на гру та перемогу, тому було багато емоцій та суперечок щодо зарахування відповідей. Це говорить про те, що команди не приїхали відіграти номер, а досить активно намагалися себе проявити.

Олімпійський кубок
Олімпійський кубок
До першої вісімки команд плей-оффу потрапили всі найсильніші команди, які досить впевненно пройшли груповий етап. Тільки в групі, де змагалися команди «Хрущі»(Олександрія) та «КотоГени»(Мала Виска), переможця виявили лише додаткові показники, адже команди досить впевнено грали і показали одні з найкращих результатів. Далі пройшли «КотоГени», а «Хрущі» продовжили боротьбу за 9-16 місця.

Перше коло плей-оффу для багатьох команд виявилося досить складним, та все ж знайшился три команди, які показали непоганий результат - 6 із 8 правильних відповідей, а саме - «Нірвана», «BrainStorm» та «IQ».

П'ятий тур, виявився найскладнішим для всіх команд, тому середній показник у команд 2-3 взятих питання. Але й тут знайшлася команда, яка зуміла взяти 6 очок - «КотоГени». Це коло виявило фінальні пари турніру, а саме за 1-2 місце продовжили боротися «Нірвана» та «Пюрешечка», за 3-4 - «Нескафе» та «Метеор», за 5-6 - «ВДВ» та «КотоГени», за 7-8 - «Исключение из правил» та «Оливье». Всі інші команди боролися за 9-28 місця.

Нірвана - переможець!
Нірвана - переможець!
  Фінальне коло було насичене не тільки боротьбою за кращі місця, а й було переповнене емоціями, які вибухнули після закінчення турніру у багатьох команд. Це тільки додало інтриги та почуття справжнього дорослого турніру. Після закінчення кола були оголошені попередні результати, команда з Олександрії перемагала своїх суперників із Кіровограда 3:2.

Проте кіровоградські гравці просто так не здалися, і наполягли на тому, що одна з їх версій є правильною. Після довгих суперечок ІЖ винесло вердикт, який зрівняв очки команд. Але по другому показнику, а такий сьогодні був загальна кількість взятих питань у турнірі(29 проти 22), перемога дісталася команді «Нірвана». Друге місце залишилося за командою «Пюрешечка», третє зайняла команда «Нескафе» (Олексндрія).

Загальну таблицю можна переглянути
Бажаємо командам успіхів та перемог у наступних турнірах!

джерело статті




  • Олімпійський кубок
  • Нірвана - переможець!

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!