Філіпенко відкрив фотовиставку «Обличчя кіровоградської журналістики»

03.12.13, 14:00

Минулого тижня у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття персональної фотовиставки члена Національної спілки журналістів України Ігоря Івановича Філіпенка «Обличчя кіровоградської журналістики» до 55-річчя Національної спілки журналістів України та 5-річчя Інтернет-видання «FOTOINFORM».

Виставка Ігоря Філіпенка
Виставка Ігоря Філіпенка

Ігор Філіпенко є активним учасником і організатором багатьох фотовиставок у Кіровограді, лауреатом і призером численних фотоконкурсів. Його роботи друкувалися в багатьох обласних виданнях, зокрема - «Народне слово», «Вечірня газета», «Украина-Центр», «Новий погляд», «100-й округ», «Ведомости плюс», «Кіровоградська правда», а також в українських виданнях – «Голос України», «Кореспондент», «Воля» та ін.

Виставка Ігоря Філіпенка
Виставка Ігоря Філіпенка

Журналіст - це професіонал, закоханий у свою роботу, небайдужий до людей, подій і професії людина. У нас на Кіровоградщині багато професійних журналістів. Багато з них потрапили в об'єктив Ігоря Філіпенка. Ігор Іванович за допомогою фотографії змушує замислитись, яка копітка робота людей, завдяки яким ми щодня отримуємо інформацію з газет, журналів, телебачення, Інтернету. Саме таку мету переслідує виставка «Обличчя кіровоградської журналістики».

Виставка Ігоря Філіпенка
Виставка Ігоря Філіпенка

Народився Ігор Філіпенко 24 серпня 1966 року в місті Кіровограді, навчався у загальноосвітній школі № 13. Фотографією митець зачарований з раннього дитинства і не розлучається з фотоапаратом ось уже 38 років, дотримуючись головного принципу – якомога повніше розкривати різноманітність навколишнього світу.  Ігорю Івановичу належить вислів: «Різні життєві ритми і оточення формують особистість.

Виставка Ігоря Філіпенка
Виставка Ігоря Філіпенка

Стикаючись з ситуаціями ми стаємо або більш гнучкими, або жорсткішими, або ж залишаємося такими як є… Кожен з нас, так чи інакше, живе у своєму світі». Тому основним жанром майстра є репортажне «живе фото», а основним об’єктом авторської зйомки - людина.  Журналістикою почав займатися в 1999 році. Перші матеріали були надруковані у Всеукраїнському виданні «Цікава газета», за одну зі своїх публікацій був визнаний найкращим автором 1999 року.

Виставка Ігоря Філіпенка
Виставка Ігоря Філіпенка

В галузі фотозйомки у журналістиці почав професійну діяльність навесні 2004 року, отримавши запрошення на посаду штатного фотокореспондента в першу кольорову газету Кіровоградщини - «Кіровоград Вечірній». Наприкінці 2005 року був призначений на посаду заступника головного редактора цього ж видання. З 2007 року співпрацює з «УКРІНФОРМ ФОТО». У цьому ж році був призначений редактором Кіровоградської обласної газети «100-й округ». В даний час продовжує займатися професійною фотозйомкою та журналістикою.

Виставка Ігоря Філіпенка
Виставка Ігоря Філіпенка

27 листопада 2008 року було створено Інтернет - видання «FOTOINFORM», яке ось вже п'ять років висвітлює різні події та заходи, які відбуваються в місті та області. Не залишаються без уваги резонансні новини з інших регіонів України та світу. За свою діяльність Ігор Іванович був неодноразово нагороджений різними грамотами та подяками, зокрема, Почесною грамотою Кіровоградської обласної ради та облдержадміністрації за громадську роботу у Кіровоградському осередку Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» (2005), Почесною грамотою Національної спілки журналістів України (2006), Почесною грамотою Кіровоградської обласної ради та облдержадміністрації (2007). Ігор Іванович є лауреатом обласної журналістської премії за 2007 рік у номінації «Фотожурналістика».

Ігор Філіпенко
Ігор Філіпенко

У 2008 році зайняв І місце в обласному конкурсі «Кіровоградщино, будь зеленою!» За участь у фотоконкурсі «Кіровоград очима кіровоградців» був відзначений Почесною грамотою Кіровоградської міської ради та виконавчого комітету (2008), а 2009 року відзначений Почесною грамотою управління культури і туризму Кіровоградської облдержадміністрації.

Виставка Ігоря Філіпенка
Виставка Ігоря Філіпенка

В 2009 році був нагороджений почесним знаком Національної спілки журналістів України, а в 2010 році від Кіровоградської міської ради та виконавчого комітету отримав відзнаку «За заслуги» ІІ ступеня. У 2012 році відзначений Міністерством соціальної політики України, а в 2013 - Міністерством доходів і зборів України. За цей час також був нагороджений грамотами та дипломами від ГУ УМНС України в Кіровоградській області, УМВС України в Кіровоградській області та ін.

Виставка Ігоря Філіпенка
Виставка Ігоря Філіпенка

Вже понад 10 років об’єктив митця націлений також і на його колег під час їх професійної діяльності. Більш ніж 100 фоторобіт знайомлять нас з журналістами, операторами, редакторами, фотокореспондентами, які не просто репортери новин і подій, а люди зі своїми емоціями та переживаннями.

автор - Костенко Тетяна – науковий співробітник відділу обласного художнього музею –  картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!