Кіровоградська молодь готова долати надзвичайні ситуації

11.12.13, 8:00

Просвітницька робота серед дітей та молоді є одним з основних напрямків діяльності Управління ДСНС в області. Об’єднавши зусилля з іншими зацікавленими організаціями  - Департаментами освіти і науки, культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації, Управлінням у справах молоді та спорту облдержадміністрації, обласною організацією Національної спілки журналістів України, регіональним представництвом Української пожежно-страхової компанії, інститутом післядипломної освіти вчителів -  рятувальники уміло переконують підростаюче покоління у необхідності дотримання правил безпеки.

 5 грудня юні кіровоградці зібралися у клубі «Провокатор», щоб стати учасниками заключного етапу акції «Молодь Кіровоградщини готова долати надзвичайні ситуації» та нагородження переможців чотирьох конкурсів, які проводились впродовж року. Найкращі вишивки атласними стрічками, комікси-розмальовки, м’які іграшки, плетені гачком та пірографічні вироби з тематики безпеки життєдіяльності, виготовлені учнями, дошкільнятами, студентами та педагогами, колективні та індивідуальні роботи, виконані щиро та з високим професіоналізмом вражали усіх відвідувачів виставки, що розташувалась у холі клубу. Прес-секретар начальника обласного Управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Микола Леськів відзначив, що акція на Кіровоградщині проводиться з 2005 року і за цей час значно зросла кількість прихильників цього молодіжного руху, виріс рівень виконання конкурсних робіт, різноманітнішою стала тематика та значно збільшилась кількість способів втілення різних ідей щодо пріоритетного місця безпеки у нашому житті. Ще однією приємною миттю свята стало нагородження Миколи Васильовича Леськіва Золотою медаллю української журналістики – найвищу відзнаку Національної спілки журналістів України. Високу нагороду вручив голова обласної організації НСЖУ Юрій Сердюченко, який побажав творчих злетів та професійних успіхів.  

Варто відзначити, що на оголошення про конкурси у засобах масової інформації відгукнулись діти і дорослі не лише в обласному центрі, а й підтримали у районах області. Діти з Світловодська та Компаніївки, Знам’янки та Кіровоградського району, з Новоукраїнського та Долинського району взяли активну участь в акції. На виставці було представлено більше 20 конкурсних робіт переможців.

 Студенти навчальних закладів міста оплесками вітали виступи художніх колективів обласного центру дитячої та юнацької творчості – «Росинка», «Час Пік», «Антарес», які розважали глядачів у рамках концертної програми та вразили як хореографічними, так і музичними постановками. Активно діти долучилися і до конкурсів на пожежно-рятувальну тематику, які дозволили отримати заряд позитивних емоцій. Ведучі залучали до конкурсів усіх глядачів, і жоден з учасників не залишився без заохочувального приза.

Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій продовжує агітувати за безпечний і здоровий спосіб життя. Тож чекатимемо ще більше прихильників нашого руху за безпеку в житті, нових цікавих робіт на конкурс, нових ідей та нових переможців.

УДСНС у Кіровоградській області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!