Сонцеворот у Кіровограді

22.01.14, 11:00

Минулого тижня у Кіровоградській обласній філармонії вихованці студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Писанка” Кіровоградського обласного ЦДЮТ разом з батьками та друзями відзначили свято Маланки та Василя, яке символізує проводи минулого та зустріч Нового року.

Даний захід відбувся в рамках проекту з вивчення та відтворення народних свят Сонцеворот, започаткований керівниками студіїПисанка  C.Стороженко та Т. Стороженко ще в минулому році. Готувалися до цього свята заздалегідь: на заняттях діти знайомилися з народними традиціями зустрічі Нового року, Різдва Христового, щедрівками та колядками, свої почуття проявляли в малюнках та в виліплених скульптурках, які були представлені на виставці в фойє філармонії. 

Усіх присутніх щедрівкою привітав Зразковий художній колектив студія вокального мистецтва Кіровоградського обласного ЦДЮТ Антарес. Фольклорний колектив Кіровоградської загальноосвітньої школи №3  представив театральне дійство Щедрий вечір, пане господарю. Вихованці Народного колективу молодіжного клубу Імідж Кіровоградського обласного ЦДЮТ провели з дітьми ігри та забави. Директор Кіровоградського обласного ЦДЮТ Ганна Суркова вручила Світлані Стороженко документ про присвоєння студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтваПисанка звання Народного колективу, а всі вихованці студії – учасники виставки, отримали сертифікати. Зі словами привітання та благословення до присутніх звернувся представник духовенства. Свято продовжилося переглядом концерту Різдвяні передзвони.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!