Журналістська "тусовка": Інтерньюз-Україна просить уваги!

13.02.14, 15:31

Громадська організація Інтерньюз-Україна повідомляє, що проти її партнерів - громадської організації «Центр UA», -  Міністерство внутрішніх справ України порушило кримінальну справу  за статтею про «Відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом».

Центр UA є засновником рухів «Стоп цензурі», ЧЕСНО, Новий Громадянин, автором документального фільму «Відкритий доступ» про Межигір'я. Проекти Центру UA мають велике значення для розбудови демократії в Україні. МГО «Інтерньюз-Україна»  неодноразово була й залишається учасником громадських рухів і проектів, ініційованих Центром UA. Більше того, ми свідомі, що громадська організація регулярно проходить аудити, які свідчать про прозорість фінансування, використання коштів та відповідність фінансової документації українському законодавству. Ці та інші факти свідчать про те, що кримінальна справа за статтею «Відмивання коштів, одержаних злочинним шляхом» - це черговий неправомірний тиск з метою перешкодити діяльності активним громадянам.

Народні депутати України Андрій Шевченко (фракція ВО «Батьківщина»), Юрій Мірошниченко (фракція Партії регіонів), Юрій Сиротюк (фракція ВО «Свобода») та Віктор Чумак (фракція УДАР) вже звернулися до в.о. Міністра внутрішніх справ В. Захарченка з вимогою пояснити, на яких підставах МВС порушило кримінальну справу  проти громадської  організації Центр UA.

МГО «Інтерньюз-Україна» занепокоєна таким тиском з боку влади та вважає це цілеспрямованою атакою на діяльність українських НГО, зокрема тих, які співпрацюють з міжнародною спільнотою. Ми очікуємо, що таких випадків може побільшати найближчим часом. Джерела, близькі до уряду, свідчать, що представники уряду Януковича щиро вірять, що НГО є «агентами іноземного впливу» і «маніпулюють організаторами» нинішніх подій в Україні.

джерело: МГО «Інтерньюз-Україна»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!