У Кіровограді відзначили 25-у річницю виведення військ з Афганістану

18.02.14, 10:00

Наприкінці минулого тижня у Кіровограді відбулося кілька заходів до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан.

У п’ятницю у приміщенні управління Міністерства внутрішніх справ України в області відбулися урочистості за участі колишніх воїнів-інтернаціоналістів, громадськості, керівництва області та міста. Голова обласної ради Микола Ковальчук та  заступник голови облдержадміністрації Віктор Рєзнік вручили Почесні грамоти обласної ради та обласної державної адміністрації керівникам територіальних організацій воїнів-інтернаціоналістів – за налагодження партнерських взаємовідносин та конструктивну співпрацю з органами влади.
Вітаючи воїнів-інтернаціоналістів Кіровоградщини, які брали участь у бойових операціях на території інших держав, Віктор Рєзнік відзначив, що наші земляки виконували військовий обов’язок на території 26 держав, але події афганської війни стали найтрагічнішими. Лише з Кіровоградської області у бойових діях на афганській землі брали участь більше 3 тисяч наших земляків, 114 з них не повернулися на Батьківщину.

У суботу тисячі кіровоградців та гостей міста взяли участь в урочистій ході центральною вулицею міста та поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам усіх поколінь. Пам’ять воїнів, які загинули в Афганістані та інших «гарячих точках» світу вшанували хвилиною мовчання заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віктор Рєзнік, Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус, жителі обласного центру, військовослужбовці, студентська та учнівська молодь. Після покладання квітів присутні взяли участь у поминальній панахиді по загиблих воїнах-інтернаціоналістах.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!