Журналісти обговорювали надання безоплатної правової допомоги населенню

17.03.14, 12:00

Спільно з Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна» Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги в місті Дніпропетровську провела засідання Медіа-клубу.

На початку медіа-дня відбулаьсь прес-конференція на тему: «Соціальна та економічна необхідність надання безоплатних правових послуг українському населенню у сучасних умовах». Учасниками прес-конференції були: Виконавчий директор Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги Віталій Місяць, керівник відділу управління проектами Павлоградського благодійного фонду «Горєніє», член Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги у Дніпропетровській області Денис Гречко, головний редактор газети «Популярные Ведомости» Ігор Войцеховський, виконавчий директор Вознесенської громадської організації «Агентство економічного розвитку» Володимир Трандафіл.

Сьогодні безоплатна правова допомога населенню надається у 8 областях України. Створена коаліцією мережа охоплює навіть найвіддаленіші населені пункти – завдяки сучасним технологіям. У бібліотеках створено пункти доступу, де мешканці Волинської, Рівненської, Хмельницької, Івано-Франківської, Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської, Потлавської областей та Автономної республіки Крим можуть через програму skype зв’язатися з консультантом, а працівники бібліотека надають допомогу у відскануванні і пересиланні документів, які необхідні для розв’язання проблеми, надання якісної консультації.

Представники коаліції з надання правової допомоги відзначають і позитивний соціальний ефект їх діяльності. Можливість отримати безоплатну правову допомогу – це вихід для тих людей, які знаходяться у скрутних життєвих обставинах. Як правило, як раз вони – найменш обізнані у юридичних питаннях, і потерпають від юристів, які завищують ціни на правові послуги.

Безоплатни правова допомогу доступна всім – жорсткого майнового критерія організації, які надають правову допомогу, не ставлять. Проте, крктично підходять до одбору справ, по яких надають правову допомогу. Погодьтесь, людина, яка просить безоплатно допомогти судитися з банком за мільйонні кредити навряд чи заслуговує на безкоштовну допомогу більше, ніж одинока мати, якій потрібна допомога у доведенні права на спадщину. Проте, ніхто з тих, хто звернувся за консультацією до членів організації, не залишається без уваги.

Безоплатної правова допомога, яка надається в рамках проектної діяльності є якісною й ефективною. Світлана Слабінська, менеджер зі зв’язків з громадськістю Проекту USAID «Правова країна» зазначає: «Проект завершується і ми відпускаємо у вільне плавання сильну коаліцію. Створені дистанційні пункти правової допомоги які діють сьогодні, повністю виконують свою функцію».

Детальнішу інформацію про проект USAID «Правова країна» можна отримати на офіційному веб-сайті www.pravovakrayina.org.ua, про програми USAID в Україні – на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років.  В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор.  Починаючи з 1992 року, Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічної та гуманітарної допомоги на суму 1,7 мільярда доларів.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!