Група Креатив більше дбатиме про енергозбереження

20.03.14, 14:30
фото - http://www.drohobych.com.ua
фото - http://www.drohobych.com.ua

Група Креатив, провідна українська агропромислова компанія, активно розвиває виробництво продуктів переробки сільськогосподарської продукції для використання як альтернативних джерел енергії, а також розширює впровадження енергозберігаючих технологій на власних підприємствах.

У березні 2014 року Група завершила монтаж нової лінії грануляції лушпиння насіння соняшника та відходів на новому олійноекстракційному заводі в м. Кіровограді. У лінію, потужність якої становить 40 тонн продукції на добу, Група інвестувала 2,4 млн. грн. Запуск нової лінії дозволить Групі збільшити загальні потужності з грануляції продуктів переробки, які використовуються як альтернативні джерела енергії – лушпиння соняшника, соломи та відходів – до 500 тонн на добу. Сьогодні такі продукти виробляються на двох підприємствах Групи – новому олійноекстракційному заводі, а також на заводі з виробництва біопаливних пелет у Кіровоградській області. Споживачами продукції є переважно виробники «зеленої енергії» з Європейського Союзу.

«Група Креатив активно розвиває виробництво всього продуктового ряду переробки соняшника та сої: це дозволяє нам не лише ефективно та безвідходно застосовувати всі компоненти переробки сировини на власних підприємствах – насамперед, як альтернативні джерела енергії, але й забезпечити конкурентний експортний продукт, який ми сьогодні постачаємо у Польщу, країни Прибалтики та Білорусь», – зазначив Юрій Давидов, голова правління Групи Креатив.

Ефективно використовуючи альтернативні джерела енергії на власних підприємствах, Група планує до кінця 2014 року збільшити удвічі показник заощаджень природного газу у виробництві. Основним альтернативним енергоносієм на підприємствах Групи є перегріта водяна пара, яку отримують в результаті спалювання лушпиння насіння соняшника: щомісяця для цих цілей Група використовує понад 5 000 тонн лушпиння. Така технологія дозволяє Групі сьогодні заощаджувати близько 2 млн. куб. м природного газу та близько 45 000 літрів дизельного палива на місяць.

Для подальшого підвищення обсягів енегрозбережень наразі на новому олійноекстракційному заводі Група здійснює монтаж високоефективної водопідготовки для котельні, що дозволить суттєво економити витрати природного газу на очищення та підігрів котлової води. Виробнича потужність водопідготовки становить 60 куб. м очищеної води на годину, а загальні інвестиції в проект – 1,85 млн. грн.  

Окрім того, на заводі з переробки сої Група розпочала спорудження котла для перегріву водяної пари, що дозволить додатково економити близько 1,7 млн. куб. м природного газу на місяць. Потужність переробки сировини (лушпиння соняшника та сої) у котлі становитиме 30 тонн на годину.


Про Групу Креатив: Група Креатив – провідна українська інтегрована агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом соняшникової олії і шроту, жирів та маргаринів, соєвої олії і шроту, біопаливних пелет, а також сільським господарством – рослинництвом та тваринництвом. На українському ринку Група є одним із лідерів у виробництві жирів та маргаринів (із долею ринку у понад 30%), входить до ТОП-3 українських переробників насіння соняшнику за встановленими потужностями, а також є однією з провідних компаній із переробки сої (із долею ринку близько 24% за встановленими потужностями). Виробничі потужності Групи Креатив зосереджені в Кіровоградській області та представлені 9 заводами. Також Група має 8 елеваторних комплексів у Кіровоградській, Миколаївській, Київській, Дніпропетровській та Сумській областях, рослинницькі господарства та тваринницький комплекс.

За додатковою інформацією звертайтесь, будь ласка, в агенцію ПіАрПі  до Ірини Попової (ipopova@prp.com.ua) чи Олександри Гонтар (ahontar@prp.com.ua) за тел.: +38 (044) 495 29 60.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!