Інтерактивна карта області: 22 об‘єкта, присвячених Шевченку

04.04.14, 14:09

На інтерактивній карті Кіровоградської області позначено 22 об‘єкта, присвячених великому українському поету Тарасу Шевченко. У рамках проекту «Світ Шевченка», який ініціювали телеканал «Інтер» та інформаційний портал «Подробиці», на першу інтерактивну карту шевченківських місць було нанесено інформацію про 1062 пам‘ятники Кобзареві, міста, села, вулиці, музеї, навчальні заклади, театри, названі на його честь. Ці об‘єкти знаходяться у 32 країнах на різних континентах. Зокрема, на карті Кіровоградської області позначено 6 пам’ятників, 1 вулицю та 15 сел.

«Пам'ять про поета вже давно не обмежується кордонами тільки України. Ім‘я Тараса Шевченка відоме багатьом людям у різних куточках планети. Саме це ми хочемо показати у проекті «Світ Шевченка». Цей проект, а також документальний фільм «Шевченко. 200 років самотності» – вклад телеканалу ІНТЕР у святкування ювілею великого українця, творчість якого єднає наших співвітчизників, де б вони не жили», – відзначила керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна.

Проект «Світ Шевченка» – унікальний. Інтерактивна карта дозволяє користувачам мережі побачити пам‘ятні місця за допомогою сервісу огляду місцевості. Серед найбільш цікавих пам‘ятних місць – монумент у столиці Австралії у вигляді кобзи, графіті з портретом поета у Харкові та пам‘ятник у Вашингтоні. Найбільш віддаленими від Києва об‘єктами, які присвячено поету, є монумент у Пекіні (відстань від Києва 6456 км), вулиця Шевченка у Хабаровську (6900 км), пам‘ятники поету у Вашингтоні (7847 км), Буенос-Айресі (12 826 км) та Канберрі (14 913 км). Разом з тим, на карті вказано не всі пам‘ятні місця.

Телеканал «Інтер» та інформаційний портал «Подробиці» будуть вдячні інтернет-користувачам, які через соціальні мережі Facebook та ВКонтакті або на електронну пошту svit.shevchenka@podrobnosti.ua надішлють дані про присвячені поету об‘єкти у їх містах та селах.

Телеканал «Інтер» та інформаційний портал «Подробиці» висловлюють подяку директору Державного підприємства «Картографія» Ростиславу Соссі за надану допомогу у реалізації проекту!



Комментарии

Lyudmyla Talashkevych 6 апреля 2014 21:30
0
Дякую! Інформація цікава і важлива!
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!