​Благодійники із Німеччини завітали у Новомиргородський район

19.04.14, 9:00

Цього тижня в одному з районів Кіровоградщини відбулася зустріч керівництва Новомиргородської райдержадміністрації із представниками Посольства Федеративної Республіки Німеччина, які перебували у районі два дні та знайомилися із матеріалами до восьми проектів, до яких організатори сподіваються залучити німецькі кошти.

Співробітники відділу економіки Посольства ФРН Клаудіа Пост-Бергер та Аліна Іваненко відвідали Петроострівську та Канізьку загальноосвітні школи, Златопільську гімназію, Листопадівський дитсадок, Панчівський терцентр і три ФАПи – Дібрівський, Йосипівський та Оситнязький. Слід відзначити, що проекти дуже різноманітні, цього разу грантодавці не обмежувалися просто проханнями допомогти встановити нові вікна й двері, виклали ідеї від створення центру практики сімейної медицини в Оситнязькому ФАПі до створення тренажерної зали в Златопільській гімназії.

На фото співробітники Посольства ФРН разом з директором Златопільської гімназії та Ігорем Забажаном перебувають у приміщенні, де зараз фактично склад будівельних матеріалів, та, за проектом, незабаром тут може з’явитися тренажерна зала. Відремонтувати це приміщення ГО «Спільна справа» готове протягом одного місяця, якщо німецькі партнери погодяться надати самі тренажери.

Всі донорські організації дають кошти туди, де є готова працювати громада, - пояснив Ігор Валерійович. - І треба не просто домовитися між собою, що ви готові працювати, але й юридично зареєструвати громаду. Організація повинна мати статут, рахунок і багато інших атрибутів. Звичайно, ті громади, які мають досвід, значно легше добиваються нових грантових вливань на свою територію. Але вони теж свого часу з чогось починали – і тоді ми одних консультували юридично, іншим допомагали з проектною документацією, а декого просто переконували, що не такий страшний чорт, як його малюють, бо не у всіх вистачало хоробрості й рішучості для такої співпраці.

Особливо актуальна рішучість для сільських громад – там всі всіх знають, багато є напрацювань, адже в кожному селі періодично реалізовуються силами мешканців якісь ідеї. А от готовності звертатися до великих донорських організації бракує, страшно братися за великі обсяги документації тощо. Я готовий запропонувати свою підтримку й весь свій досвід кожній сільській громаді, яка готова набувати статус юридичної особи й співпрацювати з іноземними грантодавцями. Щоб осилити шлях, треба зробити перший крок, потім другий і так далі. Якщо перший крок ви зробите у напрямку до мого кабінету в райдержадміністрації, то другий і подальші кроки ми зробимо разом, зазначив перший заступник голови райдержадміністрації.

джерело - Управління економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та промисловості райдержадміністрації



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!