«Миллион алых роз» розквітли у Кіровограді

19.04.14, 13:00
Леся Дмітрієва
Леся Дмітрієва

Ви ще не звикли, що у Кіровоградському обласному художньому музеї постійно проходять незвичайні заходи?! І не звикайте - працівники музею не перестануть нас радувати! Так і цього тижня у закладі пройшла вулична акція «Жил был художник один…». Вона була приурочена перш за все дню народження улюбленої співачки всього пострадянського простору Алли Пугачової. Та є знаковим, що саме такий неординарний творчий захід проходив і у день народження відомої особистості світового рівня – італійського художника, вченого, інженера, одного з найяскравіших представників епохи Відродження Леонардо да Вінчі (1452-1519).

В рамках цієї акції відвідувачі музею та просто перехожі мали змогу переглянути виставку-ярмарок різноманітних виробів та придбати собі будь-яку прикрасу. У відділі художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» діяла своєрідна лабораторія - «Творча майстерня» по виготовленню троянд із різних матеріалів. На запрошення працівників музею радо пристали постійні друзі нашого закладу – члени клубу народних ремесел «Ниточка» та обласної громадської організації «Єлисаветградський узвіз». Майстрині проводили для всіх охочих (а це були представники різних вікових категорій) майстер-класи по створенню троянд із кольорових стрічок, гофрованого паперу та тканини. А студенти Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки створювали трояндові композиції на руках юних вихованців обласного центру дитячої та юнацької творчості. З приміщення галереї лунали пісні у виконанні неперевершеної Алли Борисівни, тим самим створюючи піднесений настрій і у перехожих, і учасників заходу.

На завершення акції кожен бажаючий, незалежно від віку мав можливість спробувати себе в якості художника та долучитися до створення спільної картини «Миллион алых роз!». І в цьому радо сприяли куратори заходу – наукові співробітники картинної галереї «Світ і Вітчизна» Тетяна Костенко та Катерина Сабадаш, які теж провели низку майстер-класів по виготовленню троянд. Щирі посмішки, бурхливі емоції супроводжували прикрашання панно власноруч виготовленими квітами.

автор - Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!