Дитячий погляд на банк

26.04.14, 10:30

З метою підвищення рівня фінансової грамотності, поглиблення знань дітей про Національний банк України та виявлення їх творчих здібностей Національним банком України третій рік поспіль проводиться Всеукраїнський конкурс дитячих малюнків на тему "Національний банк майбутнього".

Творчість дітей - це чарівний світ, в якому цікаво всім - і самим дітям і дорослим! Дитячі малюнки надзвичайно безпосередні, талановиті і навіть геніальні. Творчістю дорослого художника, як правило, керує мозок, а пензлем дитини управляє інтуїція. Малюнки та творчість дітей взагалі заряджають енергією і оптимізмом. Малювання дає можливість висловити те, що в силу вікових обмежень дитина не може висловити словами. У процесі малювання раціональне відходить на другий план, відступають заборони і обмеження. У цей момент дитина абсолютно вільна.

Саме необмежена дитяча фантазія три роки тому надихнула керівництво Національного банку України започаткувати Конкурс дитячих малюнків, який з успіхом проходить по всій території нашої країни.

По традиції Конкурс проходить в два етапи: перший тур - в регіонах, з визначенням трьох переможців; другий тур – в Національному банку України (м.Київ), в якому приймають участь роботи, які стали переможцями в областях.

Усі діти віком від 6 до 15 років, які бажали взяти участь у Конкурсі мали надіслати свої малюнки в період з 19 березня по 22 квітня 2014 року до територіальних управлінь Національного банку України.

Для участі у першому турі по нашій області надійшло 108 робіт юних художників. Висококваліфікована комісія визначила трьох переможців та двох номінантів нашого краю. Роботи оцінювалися за такими критеріями:

- відповідність темі Конкурсу;

- художній рівень, композиційна досконалість;

- індивідуальність виконання;

- оригінальність;

- якість виконання, охайність.

В результаті переможцями першого туру Конкурсу були визнані:

·Коваленко Софія, 8 років (м. Кіровоград). Назва роботи «Гроші в праці заробляй, в НБУ їх зберігай» - І місце;

Пересунько Віра, 9 років (м. Кіровоград). Назва роботи «Фенікс України» - ІІ місце;

·Капітан Едгар, 14 років (м. Знам'янка). Назва роботи «Національний банк майбутнього» - ІІІ місце.

На церемонії нагородження, яка проходила 25 квітня 2014 року в приміщенні Управління Національного банку України в Кіровоградській області начальник Управління В.П. Томашин нагородив переможців першого туру Конкурсу і вручив дипломи та цінні подарунки. Також було відзначено і двох номінантів Конкурсу – Вітька Івана в номінації "За віру в майбутнє України" та Саковського Володимира в номінації "За оригінальність відображення ідеї".

Крім того, за словами В.П. Томашина, кожен учасник Конкурсу отримає від Національного банку України особисті подяки та подарунки.

Роботи переможців будуть направлені до Національного банку України (м.Київ) для участі у другому турі Конкурсу, де серед робіт переможців зі всієї України буде визначено трьох переможців Конкурсу.

Оголошення та нагородження переможців Конкурсу здійснюватиметься в центральній будівлі Національного банку України (м.Київ, вул.Інститутська,9) під час проведення заходів з нагоди святкування Дня банківських працівників.

Роботи переможців і найкращі роботи учасників Конкурсу експонуватимуться на виставці в центральній будівлі Національного банку України та пересувній виставці, яка проходитиме в усіх обласних центрах України. Також роботи учасників Конкурсу увійдуть до альбому та календарів на 2015 рік.

"Хочеться подякувати усім, хто брав учать у Конкурсі та побажати прихильності Муз і натхнення у мистецтві, щоб і надалі примножувати свої творчі успіхи та здобутки. Впевнений, що усі діти, які брали участь у Конкурсі матимуть велике творче майбутнє", - зазначив В.П. Томашин.

Вітаємо переможців та учасників першого туру ІІІ Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків на тему "Національний банк майбутнього". Нових вам звершень! Нових перемог! Нових мрій!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!