Кіровоград не спав на міжнародній акції «Ніч музеїв 2014»

21.05.14, 10:00

Вже вкотре Кіровоградський обласний художній музей долучається до Міжнародної акції «Ніч музеїв». Цього року 17 травня проходить ювілейна Х Міжнародна акція. Розпочинається все о 16-й годині на свіжому повітрі біля самого музею, де представлені роботи майстрів декоративно–ужиткового мистецтва та креативного дизайну. Протиснутись важко, особливо коли звичайні перехожі поспішають додому. Але людська цікавість переборює втому і голод, і вони підходять до столиків з роботами майстрів, відкидаючи думки про смачну вечерю вдома. Батьки з дітьми намагаються побувати біля кожного виставкового столика, роблять покупки та фотографії на згадку.


Цього року актуальними є роботи з національною символікою. Українські віночки майстрині Юлії Полякової стали хітом усієї виставки. Кожна дівчина чи жінка просто зобов’язана хоч би приміряти чарівний віночок та зробити пару фото для себе. Але купують унікальні прикраси лише справжні патріотки.

Сама ж авторка робіт каже: «Взагалі то я займаюсь виготовленням весільних аксесуарів та «солодких» букетів (букети з цукерок), але останнім часом популярними стали українські віночки. Їх в мене купують, замовляють і навіть беруть на прокат для оригінальних фотосесій у вишиванках», - і простягає свою візитівку. А що, «Ніч музеїв» не тільки дозволяє кіровоградцям хоч якось урізноманітнити своє життя, а й допомагає ось таким творцям просувати свої роботи у світ.


О 17 годині в рамках відзначення Дня Вуличної Музики відвідувачів музею організатори радують концертом найрізноманітніших музичних стилів. Серед виконавців присутні: Андрій Гардашніков, Євген Манженко, Нталія Овчаренко та ін.
Одночасно з концертом на 4 поверсі музею проходить персональна виставка Сергія Сєдова «Дива природи і рук людських».
- Цього не можна торкатись. – схвильовано каже мама своєму сину Олегу, який так хотів помацати чудернацькі маски, і озирається, чи не помітили це тітоньки-організатори. Аби завадити допитливим відвідувачам ненароком пошкодити ці ексклюзивні експонати – їх поклали під скло. Але від цього африканські маски не припинили приваблювати глядачів.


Зайшовши в експозиційний зал «Західноєвропейського та російського мистецтва» дивує одна експозиція. Вона нагадує одну з тих, які ми звикли бачити відпочиваючи на морі, у відпустці. Що це? Це пошкоджена картина? А ні, це отвір для обличчя, щоб відвідувачі змогли підставити своє личко і зробити фото на згадку під назвою «Паралель століть». Але не всі були настільки сміливі, щоб зробити це. Не кожен може отак просто посміятись над собою.

Неможливо просто пройти повз чарівну баночку з «розумними думками». Працівники музею запевняють, що якщо в тебе поганий настрій чи тебе муляє якась невирішена проблема, варто лише витягнути «мудру думку» і ти одразу знайдеш вирішення будь-якого питання.


Протягом всього вечора у Play-zoni дітей від 1 до 9 років розважає студія раннього розвитку «Невгамовні», які навчають малих спочатку розфарбовувати вже готові картинки, а потім створювати й свої власні. З 18-ї до 22-ї години проходять різноманітні майстер-класи, де кожен може знайти чим зайнятись: виготовлення троянд із цукерок, виготовлення кулонів з полімерної глини, уроки орігамі та виготовлення мандал, плетіння волосся, майстер-клас із візажу та боді-арту та ін.


Справжньою родзинкою вечора є виступ театрального колективу «Резонанс» з уривком твору Ольги Полєвіної «Санта Лючія».

По закінченню ночі гості йшли з відчуттям легкої, але приємної втоми. Своїми враженнями ділиться студентка першого курсу Марина: «Взагалі по музеям ходжу не часто, але саме цей захід зацікавив. Найбільше певно тим, що це була ніч музеїв, а не звичайний день, до якого усі вже звикли. Організатори підготували досить розширену програму і кожен міг знайти те, що так чи інакше відповідає його інтересам. Порадувало те, що відвідувачам надали можливість не лише подивитись на те, що зробили інші, а й самим спробувати створити щось своїми руками.

текст - Барвінок Дар’я, фото- автора

P.S. Дякую організаторам за пиріжки з мармеладом



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!