Вам не здається, що ціни ростуть? Статистика свідчить, що це справді так. Тусовка розкаже, в чому фішка

21.05.14, 11:34

Тільки протягом квітня місяця індекс споживчих цін у Кіровоградській області порівняно з березнем виріс на 3,0%, а від початку року – на 6,1%. У першу чергу, посилаючись на Головне управління статистики, розповімо про ціни на продукти харчування та безалкогольні напої, які у квітні зросли на 3,9%. Найбільше (на 17,8%) подорожчали фрукти, зокрема банани – на 24,7% та яблука – на 19%. Так само більш дорогими стали овочі – на 10,1%, зате знизились ціни на огірки та картоплю (на 5,3% та 1,3% відповідно).

Якщо ви думаєте, що обійдетеся без фруктів та овочів, не забувайте, що ростуть ціни і на решту продуктів, наприклад на 8,4–2,1% зросли ціни на цукор, рис, рибу та продукти переробки зернових. Подорожчали так само морозиво, макаронні вироби та кондитерські вироби з цукру, хліб. Втім, можете зорієнтуватися на споживання яєць – вони подешевшали на 10,3%.


Тим кіровоградцям, які ведуть не зовсім здоровий спосіб життя – п’ють та курять – хочемо порадити зав’язувати, бо ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби теж підвищилися на 1,1% у т.ч. алкогольні напої – на 1,3%, тютюнові вироби – на 0,9%. Та й лікуватися від наслідків ведення неправильного способу життя стало дорожче, бо у сфері охорони здоров’я ціни зросли на 6,4%, що зумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції на 13,1%.


Тому від сайту «Тусовка» радимо кіровоградцям розважатися і релаксувати без спиртного/цигарок, адже й ціни у сфері відпочинку та культури теж зросли, на це доведеться витрачатися, бо відпочинок – це головне у житті після родини та роботи. Отже, ціни зросли на Кіровоградщині у квітні 3,2% в основному через подорожчання туристичних послуг на 23,5% (пам’ятаймо про Туристичну виставку у суботу 24-го травня, де можна дізнатися про відпочинок!). Крім того, на 2,9% підвищились ціни на аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації. Також на 17,9–2% підвищились ціни на покриття для підлоги, побутову техніку, одяг і взуття, меблі.

Звернемося також до «хворої» для кіровоградців теми – темипідвищення цін на транспорт. Цьому, принаймні, є об’єктивні причини – можете себе заспокоїти тим, що подорожчання цін на проїзд у розмірі 7,9% в основному пов’язанозі зростанням цін на паливо та мастила на 17,4%, автомобілі на 6,4%, а також вартості перевезень автодорожнім транспортом на 3,5%.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!