​Ситуація у Кіровограді: менше перевезень, менше будують, але більше продають товарів і росте зарплата

27.05.14, 14:00

Соціально-економічне становище у місті Кіровоград за перші місяці року - менше перевезень, менший обсяг будівництва, зате більше продають товарів і росте зарплата. Про це повідомляє Головне управління статистики в області.

Зокрема, за їх інформацією за січень-березень у нашому місті прийнято в експлуатацію 2,5 тис.м2 загальної площі житла, що на 52,4% менше ніж за січень–березень 2013р. Також непроста ситуацію у сфері транспорту - підприємства автомобільного транспорту з січня по квітень перевезли 633,5 тис.т вантажів, а це на 9,4% менше аніж у такий період рік тому. Також зменшився на 2% вантажооборот - він склав 106,9 млн.ткм. Та й пасажирів було перевезено лише 8,4 мільйони, і це на цілих 61,6% менше, аніж у січні-квітні 2013року. Таким чином пасажирооборот зменшився на 55,2%.

З іншого боку у роздрібній торгівлі спостерігається ріст - обсяг роздрібного товарообороту підприємств, які здійснюють діяльність із роздрібної торгівлі та забезпечення стравами та напоями (це кафе, ресторани) становив 3846 млн.грн., що на 5% більше ніж за 2013 р.

Так само росте заробітна плата. Середня номінальна заробітна плата штатного працівника на Кіровоградщині за січень-березень становила 2627 грн. і зросла порівняно з таким же періодом минулого року на 6,5%.

Натомість людей, які б отримували цю зарплату стає менше - на перше квітня 2014 року на території Кіровоградської міськради проживало 241,5 тис. осіб. Таким чином за січень-березень чисельність населення скоротилася на 456 осіб....



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!